KÖZÉRZET

7 + 1 hatékony ősi praktika, hogy remekül induljon a napod

Ha azt mondod, nem vagy egy korán kelő típus, akkor igen diplomatikusan fogalmaztál. Sokan minden este azért könyörögnek, hogy másnap, a 7:30-as reggeli kelésnél, tele legyenek energiával, és ne kelljen a szundit nyomkodni a telefonon és noszogatni önmagukat, hogy keljenek fel. Ám ha a reggeli rutint letudod, a nap többi része már automatikusan működik, tevékeny és optimista leszel.

 

Egy valamiről ne feledkezz meg: kelj fel egy kicsit korábban. A sikeres emberek is egyetértenek ezzel, hiszen így jut időd magadra is, főként, ha előző este a gyerekekkel vagy a pároddal töltötted az időt. Ne csupán mások szükségleteire figyelj, és ne pakold magad hátulra egy képzeletbeli fontossági listán, ha ugyanis nem hagysz elég időt önmagadra, kevésbé is leszel hatékony. Íme, néhány tipp, amiket érdemes megcsinálnod a reggeli órákban:


 

 

 

1. Tisztítsd meg a nyelvedet

Ez egy ősi ájurvédikus dolog, melynek a gyakorlatban több haszna is van. Ha a nyelved felülete érzékenyebb, jobban érzed az ízeket, ezáltal kevesebb só vagy cukor is elegendő lesz az ételeidbe. A nyelv megtisztításával megszabadulsz a fiziológiailag kialakult mérgező anyagoktól, és azáltal, hogy javul az ízérzékelésed, ösztönzöd a belső szerveket és az emésztést. Tisztul a test, növekedik a mentális teljesítmény, megszabadulsz a méreganyagoktól.
Tedd ezt reggeli előtt, mert ha eltávolítod a lepedéket a nyelvedről még ez előtt, akkor intenzívebben érzed majd az ezután elfogyasztott ételek ízét. Fogmosás közben alkalmazd ezt a technikát, méghozzá úgy haladj hátulról előre, ismételd meg egy 7-14-szer újra és újra. Ha túl hátra nyúlsz, és esetleg öklendezni kezdesz, akkor elkerülve ezt, kicsit kevésbé hátulról folytasd a folyamatot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL