KÖZÉRZET

6 trükk, ami elősegíti, hogy gyorsan álomba zuhanj

Hogyan lehetséges az, hogy egyes emberek, máris elalszanak, ahogy ágyba kerülnek, míg mások nehezen szenderülnek álomba? Az a képesség, hogy valaki gyorsan elalszik (vagy éppen már néhány óra alvás után kipihentnek érzi magát), nem meglepő módon bizony részben genetikai okok, részben alvási szokások eredője.

Bár attól, hogy most ezt a cikket elolvasod, még nem változik meg minden egyik napról a másikra, viszont segítségedre lehet abban, hogy te is könnyebben elaludj. Nagyon fontos azonban megvizsgálni az alvási szokásaidat, és megszabadulni az esetleges káros szokásoktól. Íme, 6 kiváló módszer, ami segít abban, hogy könnyedén álomba zuhanj:

.

 

 

 

6. Nyugtasd le az elmédet

Ha sok mindenen rágódsz elalvás előtt, az nem túl jó, ehelyett próbáld meg az agyadat átállítani arra, hogy most alvási időszak következik. Mivel, ha adott dolgokon vagy másnapi feladatokon gondolkodsz, az csak növeli a stresszt. Ha az elméd és a tested nyugtalan, akkor bizony folyamatosan csak pörög az agyad.
Képzeld el inkább azt, hogy hová utaznál el legszívesebben.

Legyen ez egy álom vakáció, például egy trópusi sziget, vagy gondolj olyasmire, ami inspirál, egy cél, amit el akarsz érni. Amikor álmodozol, az ugyanis remek alkalom arra, hogy eltereld a figyelmet a negatív gondolatokról. Nevezhetjük ezt egyfajta „éjszakai álmodozásnak” is, ha úgy tetszik.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL