KÖZÉRZET

6 trükk, ami elősegíti, hogy gyorsan álomba zuhanj

Hogyan lehetséges az, hogy egyes emberek, máris elalszanak, ahogy ágyba kerülnek, míg mások nehezen szenderülnek álomba? Az a képesség, hogy valaki gyorsan elalszik (vagy éppen már néhány óra alvás után kipihentnek érzi magát), nem meglepő módon bizony részben genetikai okok, részben alvási szokások eredője.

Bár attól, hogy most ezt a cikket elolvasod, még nem változik meg minden egyik napról a másikra, viszont segítségedre lehet abban, hogy te is könnyebben elaludj. Nagyon fontos azonban megvizsgálni az alvási szokásaidat, és megszabadulni az esetleges káros szokásoktól. Íme, 6 kiváló módszer, ami segít abban, hogy könnyedén álomba zuhanj:

.

 

 

 

4. Vegyél egy forró zuhanyt vagy fürdőt

Nem csak kellemes egy meleg fürdő vagy zuhany, de drasztikusan csökkenti a kortizol, azaz a stressz hormon szintjét, illetve a testhőmérsékletet is, ami pedig elengedhetetlen a pihentető alváshoz. A fürdő szerelmeseinek jó ajánlás az, hogy legyen a hőmérséklet otthonukban 21 fok körüli, és áztasd a kádban a lábadat legalább egy fél órán át, mielőtt elmennél lefeküdni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL