KÖZÉRZET

6 egyszerű lépés, ami segít felhagyni a túlzott cukorfogyasztással

Annyi veszélye van a cukornak, hogy egészen biztosan megpróbáltál már időnként felhagyni az édességek fogyasztásával. Sokan ezt komoly problémának hiszik, holott a testednek elegendő csupán 10 nap arra, hogy alkalmazkodjon egy másfajta, cukormentes étrendhez, és megszabadulj a cukorfüggőségtől. Összegyűjtöttünk néhány módszert arra, hogyan is töltsd el ezt a 10 napot.

 

Ha követed az alábbi szabályokat 10 napon keresztül, ezután, ha betévedsz egy boltba vagy cukrászdába, már nem érzel késztetést arra, hogy rögtön vásárolj valami édeset, és befalj fél tábla csokoládét. Emellett a kedvenc sütijeid sem csábítanak már annyira, szóval ráléptél a helyes útra.


 

 

 

2. Egyél fehérjében gazdag ételeket és rengeteg zöldséget

A protein nem emeli a vércukorszintet, viszont folyamatos jóllakottságot és energiát biztosít a szervezetnek. A tojás, a hal és a csirke remek fehérjeforrások. Emellett más ételek is segítenek szabályozni a vércukorszintet, például a zöldségek, a burgonya kivételével. Minden más megengedett, sőt szükséges, többek között a különböző káposztafélék, cukkini, uborka, paradicsom, és így tovább. Ne feledkezz meg a friss zöldségekről sem, melyek biztosítják a test számára a szükséges szénhidrátot, ugyanakkor nem emelik meg jelentősen a vércukorszintet, illetve nem zsírként raktározódnak el, hanem energiaként hasznosulnak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL