KÖZÉRZET

5 dolog, ami történik a testeddel, ha csökkented a húsfogyasztást

A mai húsfogyasztás jelentősen eltér attól a húsfogyasztástól, amit az őseid műveltek az őskorban. Az állatok szabadon voltak, füvet ettek és rovarokat, vagy bármit, ami számukra elérhető volt. Mára húsipari termékek lettek, és feldolgozásra várnak, füstölés, pácolás, stb. A húsokhoz nitrátokat adnak hozzá, tartósítószereket és különböző vegyi anyagokat. Soroljuk még?

 

Természetesen nem kell szégyellni magad azért, mert szereted a húst, hiszen ez természetes, ám az átlagos étrendet a nagyon magas zsírtartalmú húsfogyasztás jellemzi. Hiányoznak ezzel szemben a rostok és a túlzott cukorfogyasztás is jellemző. Emiatt a túlzott húsfogyasztás rendkívül egészségtelen, tehát érdemes ezen változtatni. Az emberek a húsfogyasztástól többféle ok miatt tartózkodhatnak, energetikai, táplálkozási vagy környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve. Az erősen feldolgozott hús fogyasztása, amiket gyakrabban fogyasztasz, nagyon káros hatással van a szervezetre. Mutatjuk, hogy miért érdemes egy kissé csökkenteni a húsfogyasztást:


 

 

5.  Nem utolsósorban a környezetet és a bolygót is véded

Gondoltad volna, hogy az állattenyésztés okozza az üvegházhatást okozó gázok legalább 15 százalékát? Ezen túlmenően az állatállomány (értsd hús) és tejtermékek mintegy 70 százalékát teszi ki a mezőgazdasági folyamatoknak.

Amellett hogy nemcsak az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását növeli, amivel a klímaváltozást és a globális felmelegedést is okozza, a hústermelés az egyik az egyik oka tömeges erdőirtásnak. Az állati élőhelyek elpusztulnak, és sok fajra jelentős veszélyt jelent, akár a kihalás szélére is sodródhatnak.

Röviden szólva számtalan oka van annak, hogy megszüntesd, de legalábbis csökkentsd a húsfogyasztást. A hústermelés egészségügyi és környezeti hatásai, de akár etikai vonatkozásai sem alulértékelhető.

A tömegtermelés, amit már számos média bemutatott, gyakran jár embertelen, barbár módszerekkel, ahogyan az állatokkal bánnak. A csirkék nem jutnak napfényhez, a tehenek térdig vannak a trágyában, és többször fecskendeznek beléjük növekedési hormonokat és egyéb vegyi anyagokat azért, hogy növekedjen a méretük és természetesen a cég nyeresége.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL