Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 dolog, ami történik a testeddel, ha csökkented a húsfogyasztást

Szerző:
Szabó Anna
A mai húsfogyasztás jelentősen eltér attól a húsfogyasztástól, amit az őseid műveltek az őskorban. Az állatok szabadon voltak, füvet ettek és rovarokat, vagy bármit, ami számukra elérhető volt. Mára húsipari termékek lettek, és feldolgozásra várnak, füstölés, pácolás, stb. A húsokhoz nitrátokat adnak hozzá, tartósítószereket és különböző vegyi anyagokat. Soroljuk még?

 

Természetesen nem kell szégyellni magad azért, mert szereted a húst, hiszen ez természetes, ám az átlagos étrendet a nagyon magas zsírtartalmú húsfogyasztás jellemzi. Hiányoznak ezzel szemben a rostok és a túlzott cukorfogyasztás is jellemző. Emiatt a túlzott húsfogyasztás rendkívül egészségtelen, tehát érdemes ezen változtatni. Az emberek a húsfogyasztástól többféle ok miatt tartózkodhatnak, energetikai, táplálkozási vagy környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve. Az erősen feldolgozott hús fogyasztása, amiket gyakrabban fogyasztasz, nagyon káros hatással van a szervezetre. Mutatjuk, hogy miért érdemes egy kissé csökkenteni a húsfogyasztást:


 

 

1. A gyulladások végérvényesen megszűnnek

A krónikus gyulladások sajnos magukkal hozzák a különböző betegségeket, beleértve az ateroszklerózist és autoimmun betegségeket, cukorbetegséget, szív- és érrendszeri betegségeket és az agyvérzést. Az erősen feldolgozott élelmiszerek túlzott fogyasztása, ideértve a húst is, megnöveli a gyulladást a szervezetben.

Ha azonban sok gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonát, zöldségeket, hüvelyeseket és gumós élelmiszereket iktatsz be az étrendedbe, mint például burgonya, sárgarépa, cékla, akkor kivéded a gyulladásokat. A magas szintű antioxidánsok rostok, szintén hozzájárulnak a gyulladások csökkentéséhez.

közérzet egészség hús
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL