Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

4 jele annak, hogy a benned dúló szorongás nem is a tiéd!

Szerző:
Szabó Anna
Ha nagyon érzékeny ember vagy, akkor valószínűleg gyakran tapasztalsz szorongást. Ám néha ez a szorongás nem a tiéd! Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a szorongás „ragályos” lehet. Ahogyan az ideges gazdinak, ideges kutyája van, a szorongó szülőnek pedig szorongó gyermeke, te is „elkaphatod” különösen, ha empatikus személyiség vagy.

Az empatikus személyek olyanok, mint a szivacsok, ami felszívja mások hangulatát, még akkor is, ha nincsenek közvetlen kapcsolatban velük. Ez okozhatja azt, hogy megsajnálnak valakit, de a híradó is hathat rájuk negatív módon. Nehéz felismerni, ha a szorongás nem a tiéd, hiszen maga az érzés ugyanolyan, de vannak jelek, amelyek segíthetnek meghatározni a különbséget.

 Ha szorongás nem a tiéd

Állandósul a szorongás érzete, de nem tudod azonosítani az okot

A szorongás mértéke túlzott, a jelenlegi életeseményeidet tekintve

Békésen aludtál el, de remegve és idegesen ébredsz

Hirtelen aggódni kezdesz a körülötted lévő emberek miatt

Nézzük csak meg közelebbről ezeket a jeleket annak érdekében, hogy maximálisan fel tudd ismerni, ha valaki rossz hangulatát, szorongását magadra vetted.


.

 

 

Általános, aránytalan mértékű szorongás

Egyes empatikus személyek felveszik az aktuális eseményekkel kapcsolatos aggodalmakat, különösen, ha sok ember reagál ezekre félelemmel. A rendkívül érzékeny emberekre negatívan hat még a lakosság általános nyugtalansága és zavartsága is. Ha az emberek ilyen negatív hatással vannak rád, akkor képzeld el, hogy milyen pozitív hatással lehetnél rájuk egy jó szóval.

 

közérzet egészség szorongás stressz
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL