KÖZÉRZET

4 dolog, amit érdemes elkerülni, mert allergiát okoz

Valóban megnőtt azoknak az embereknek a száma, akik allergiában szenvednek, és ebben az az igazán ijesztő, hogy az orvosok nem minden esetben tudják megállapítani, hogy mi okozza pontosan az allergiát. emiatt folyamatosan nő az allergiás megbetegedések száma.

 

Hagyományosan allergiát leginkább az élelmiszerek, gyógyszerek és egyes növények válthatnak ki a legtöbb esetben. Sajnos azonban mivel az életkörülmények is megváltoztak, valamint a globális környezet is átalakult, úgy tűnik, hogy az allergia egyre inkább terjed. Íme, 5 allergiát okozó dolog, amit érdemes messziről elkerülni:

.

Nikkel

Egyre többen allergiásak a nikkelre - ezt mutatják az orvosi felmérések. Nem is gondolnád, hogy körülvesz bármi, amiben nikkel található, mégis mindenütt ott van a hétköznapi tárgyakban: érmék, mobiltelefonok, szemüvegkeretek, de akár ékszerek is tartalmazhatják.

Kezdetben a nikkelallergia viszkető kiütéseket okoz ott, ahol éppen hozzáér a bőrödhöz, de nagyrészt ártalmatlan. Azonban a nikkelallergia akár súlyosbodhat is, és más elváltozásokat is okozhat a bőrön, mint például a hólyag- és a bőrpír.

A növekvő esetek a nikkel allergia tekintetében arra kényszerítették az egyes vállalatokat, hogy nikkelmentes termékeket kezdjenek el forgalmazni. Érdemes tehát megbizonyosodni arról, hogy amit használsz, tartalmaz-e nikkelt.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL