Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

3 természetes tipp a könnyed alvásért

Szerző:
Szabó Anna
A pihentető alvás nélkülözhetetlen a szervezet számára, hiszen akkor kerül minden egyensúlyba, feldolgozzuk a nap eseményeit, megnyugszik minden szervrendszerünk, és a legfontosabb, hogy az idegrendszerünk újratöltődik. Sajnos manapság az igazán kiadós, mély alvásnak sokan híján vannak, mert túl sok a stressz az életükben.

Van, aki a aggodalmaktól nem alszik, stresszel, mások egyszerűen nehezen alszanak el, mert állandóan jár az agyuk, tervezik a jövőt, céljaikon elmélkednek. A rossz minőségű alvás viszont kellemetlen másnapot szülhet, alulteljesítést a munkában vagy a családi életünkben.

 

A melatonin egyszerre nyugtat és fiatalít

A melatonin egy hormon, amely természetesen megtalálható a szervezetben, este termeljük, ahogy sötétedik a környezet. Tehát az alvás-ébrenlét ciklust szabályozza.. Az étrend-kiegészítő formájában kapható melatonin megtámogatja a szervezetet az elalvásban, napi adagja 1-3 mg lefekvés előtt. Kellemesen lenyugtat, nincs hirtelen altató hatása, teljesen természetes. Ajánlják pl. időzóna váltáskor is, segít egy New York-Budapest útnál gyorsan asszimilálódni.

A melatoninnak ráadásul jó pár más pozitív hatást is tulajdonítanak a kutatók. Használják a dagantos megbetegedések kutatásában, javasolják menopauza idejére, szívbetegségek megelőzésére, immunerősítésre, sőt, gátolja a sejtek öregedési folyamatait, ezáltal egyesek a fiatalság zálogának is tartják.


A kenderből nyert olaj kiegyensúlyozhatja a pszichét


A svájci Cibdol brand egy különleges növényi olajat tartalmaz, melyet a kender növényből állítanak elő rendkívül precíz eljárási folyamattal. A végeredmény egy olyan növényi csepp, mely már a kétezres évek óta lázban tartja a kutatókat, ugyanis számos kiemelkedő és pozitív hatást hoztak vele összefüggésbe. Az egyik ilyen, hogy az idegrendszerre kedvezően hathat, ezáltal elősegítheti az alvást és a nyugodt nappalokat is.


A jól válogatott esti gyógytea csodákra képes


Egy filteres vagy saját magunk kevert gyógytea is kiváló elcsendesítő a nap végén. Válasszunk orbáncfüvet, citromfüvet, komlótobozt, macskagyökeret és levendulát, ha könnyed alvásra vágyunk!
 

alvás kender cbd
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL