Íme, 13 hamis étel, amit talán minden nap megvásárolsz:
A kaviárt minden más élelmiszernél többször hamisítják. A gyártók legtöbbször más fajtát használnak, mint amit állítanak, illetve színezéssel hitetik el a vásárlóval, hogy az ő termékük valódi. Szakértők szerint csak az ízük alapján rendkívül nehéz megkülönböztetni az egyes típusokat. Az Európában eladott kaviár 1/3-a hamis. A vörös kaviár kamu változatát legtöbbször zselatinból, halléből, olajból és színezékekből állítják elő.
Hogyan kerüld el?
A rendes fekete kaviár nem tökéletes kinézetű, az egyes szemek különböző méretűek. A repülőhal ikrái kissé nagyobbak, mint a lazacéi. Ha a vörös kaviár ragadós, nem pukkan el rendesen és túlságosan halszaga van, akkor az sajnos hamisítvány.
OLVASS TOVÁBB!
Sokszínűség, rendellenességek és megoldások a női egészség kapcsán
Az emberi test csodája, hogy mennyire változatos formákban jelenik meg. Különösen igaz ez a női mellek esetében, ahol a méret és forma ...
KÖZÉRZETInfluenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
Minden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
KÖZÉRZETA stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK