Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

10 módszer arra, hogy növeld az agyad dopamin szintjét

Szerző:
Szabó Anna
A dopamin egy olyan neurotranszmitter, ami segít szabályozni az agy jutalmazásért és boldogságérzetért felelős központjait. Magáért a mozgásért és az érzelmi válaszokért felelős, így nem csak a jutalomról szól ez az egész, hanem arról, hogy teszel is érte. 

 

Érdemes nem elfeledkezni arról, hogy a dopamin tényleg egy rendkívül erős neurotranszmitter az agyban, és ez a kémiai vegyület közvetlenül felelős a mozgásért és a motivációért. Ki ne szeretne jobban koncentrálni és motiváltabbnak lenni?  Szintén izgalmas tény az, hogy a dopamin, növelhető! Hatékonyan javítja a motivációt, a koncentrációt és a hangulatot, Íme, 10 módszer, hogyan növelheted a dopamin szintjét az agyban, és hogyan javul ezáltal a hatékonyság:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

1. Ne legyél függő

Sokan valaminek a rabjává válnak, mert ez valamiféle azonnali kielégüléssel jár, például drog, alkohol, szex, pornográfia, vásárlás, ám mindez hosszú távon épp az ellenkezőjét váltja ki a dopaminnal kapcsolatban. Ha túlzottan a rabjává válsz valaminek, akkor az agyad „jutalomközpontja” túlterhelődik, és mindent gyorsan meg is unsz. Így nem fenntartható az, hogy ezzel növeld a dopamin szintjét, mivel ez nem természetes állapot.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL