KÖZÉRZET

10 fájdalomtípus, mely közvetlenül az érzelmekhez és a gondolatokhoz kapcsolódik

A pszichoszomatikus szó az elme (psziché) és a test (soma) szavakból tevődik össze. A pszichoszomatikus betegség tehát olyan betegség, amely magába foglalja a test és a lélek betegségeit is. Néhány fizikai betegségről kifejezetten úgy gondolják, hogy különösen súlyosbíthatják a mentális tényezők, például a stressz vagy a szorongás.

(Mielőtt továbbhaladnál, engedj meg egy gyors megjegyzést. Bármilyen komolyabb testi tünetet észlelsz, a megfelelő diagnosztizálás érdekében fordulj szakemberhez).

Ha úgy tartják, hogy minden betegség mentális eredetű, akkor nem logikus arra következtetni, hogy minden betegség egyben fizikai fájdalmat is okoz? Az igazság az, hogy a lelki állapot befolyásolja a fizikai állapotodat, és ez fordítva is ugyanúgy igaz.

A hagyományos orvoslás is elkezdett a pszichoszomatikus irány felé fordulni. A pszichoszomatikus orvoslás egyre inkább teret nyer a pszichiáterek körében is, egyfajta speciális tudományággá vált. Az ilyen speciális orvosnak minősülő doktorok alkotják a „legjobbak legjobbját”, 24 különböző orvosi szakterületről (neurológia, bőrgyógyászat, pszichiátria). Fontos ugyanis megismertetni ezeket a specialitásokat általánosan elismert orvosi és tudományos közösségekkel, hiszen létfontosságú minden közegészségügyi szempontból. A fájdalmat sokszor a mentális vagy érzelmi állapot okozza. Az orvostudomány már kimutatta, hogy a lelki és érzelmi területek aktiválnak bizonyos területeket az agyban, ami pedig fizikai fájdalommal jár. Ez a terület orvosi szaknyelven az elülső insula, és az elülső cinguláris réteg. Így most már bizonyítottan, létezik az agy és a test között fiziológiai kapcsolat.

Most pedig lássuk azt a 10 különböző fájdalmat, amelyek közvetlenül az érzelmekhez és a gondolatokhoz kapcsolódnak. Ha ezzel a tudással felszerelkezel, akkor már könnyebben fogsz megoldást találni a problémáidra, és ebben ez a cikk is a segítségedre lesz. Íme, 10 fájdalom, melyeket az érzelmek és gondolatok is okozhatnak:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

7. Fájdalom a kezedben

Hasonlóan a könyökhöz, a kezed is fájhat szimplán valamiféle betegség miatt. De egyesek szerint akár az elszigeteltség érzése is kiválthatja, hiszen minden érzelem fizikai tünetet produkál… így bármi lehetséges, ugye?

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL