GYERMEK

Tanítsd meg a gyermekedet arra, hogyan őrizheti meg a személyes életterét

Sokak számára a személyes tér ijesztő és nagyrészt feltáratlan téma. Tiszteletben kell tartanunk egy személy belső láthatatlan kis világát? Milyen közel engedhet magához valakit a gyermek? Nehéz megválaszolni ezeket a kérdéseket, és megoldást találni rájuk, különösen akkor, ha gyerekkorunkban erről senki sem beszélt nyíltan velünk.

 

A személyes tér lenyűgöző dolog, ám amikor egy szülő ki akarja fejteni ennek fontosságát, gyakran nehézségekbe ütközik, mert nem tudja, hol is kezdje. Ez egy bonyolult téma, mert sokan nem tudják, hogyan is lehetne megközelíteni.

 

 

 

Barátok


Ez a kör azokat foglalja magában, akik a „messzi ölelés” kategóriába tartoznak. A barátok és mindazok tartoznak ide, akikkel szívesen kommunikálunk. A barátság igen fontos, és sok dolgot magában foglal: közös játékok, beszélgetések, mókázás és olykor az ölelés is. A barátság alapja azonban minden esetben a bizalom és a tisztelet. Teljesen természetes, hogy minden megnyilvánulás, közötte az ölelés is, csak akkor jöhet létre, ha ezt mindkét fél akarja. Fontos a bizalmi kapcsolat a gyermekek és a felnőttek között. A gyermeknek tudnia kell viszont, hogy nem minden osztálytársával kell olyan viszonyban lennie, mint a barátaival. Emellett a szülőknek meg kell tanítaniuk a neki azokat a kritériumokat, amik a barátság alappillérei, valamint azt, hogyan kell viselkedniük a barátaikkal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL