GYERMEK

Ezt érzi igazából a magzat, amikor egy várandós nő sír - De hogyan hat rá?

Tudjuk, hogy amit a terhesség alatt eszünk és iszunk, az nagyban befolyásolja a gyermek jövőjét. De mi a helyzet az érzelmeinkkel? Egy tanulmány kimutatta, hogy egy 6 hónapos embrió már képes érzékelni az anya érzelmeit, azok hatása pedig nem átmeneti. A várandós nő érzelmi egészsége kezdi el formálni a magzat esélyét az életre. Tehát milyen hatással is van a gyermekre, ha sírsz? A választ mindjárt megtudod.

Stressz vagy szomorúság

Minden leendő édesanya átéli őket, azonban semmilyen módon nincsenek kihatással a gyermekre. Kivétel, ha folyamatos szorongássá vagy netalán depresszióvá alakulnak. Ugyanakkor előfordulhat, hogy az örökösen nyugtalan anyukáknak hasonlóan izgága babáik lesznek. Ez azért történik, mert amikor aggódsz, a szervezeted egyfajta stresszhormont termel, ami beépül a méhlepénybe és eléri a kisbabát.


Depresszió

Akárcsak a szülés utáni, a várandóság alatti depresszió is rendkívül gyakori – a nők 10%-ánál fordul elő. Egy tanulmány szerint a depressziós anyák gyermekeinek másfélszer nagyobb esélye van arra, hogy a kamaszkorban ugyanettől fognak szenvedni, valamint hajlamosabbak az agresszióra is. Ráadásul egy várandós nő depressziója a baba fejlődésére is hatással lehet, főleg ha nem egy folyamatos állapotként áll fenn, hanem inkább a hormonális változások következménye.

Anyák, akik nem akarják a gyermeket

Tanulmányok megmutatták, hogy azon anyák, akik nem éreznek kapcsolatot a kisbabájukkal, az ő gyermekeik gyakran küzdenek érzelmi problémákkal.

Mitévő legyél?

Csak gondolj a babára, keress módokat arra, hogy boldoggá tedd magad. Vegyél egy meleg fürdőt, lélegezz mélyeket, próbáld ki a jógát és kényeztesd magad. Elvégre egy új emberke növekszik benned!
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL