GYERMEK

5 életbölcsesség, amelyet fontos megtanítani a gyermekednek az ünnepi időszakban

Gyorsan közelednek az ünnepek, és mindenki örömmel várja a karácsonyt ebben az időszakban. Ilyenkor te is több időt tölthetsz a családoddal és fel tudsz töltődni. A legtöbb gyermek számára két dolgot jelent ez az időszak: nem kell iskolába menni és ajándékokat kap. Annak érdekében, hogy többről is szóljon az ünnep, az alábbi életbölcsességeket érdemes átadnod a gyermekeidnek.

.

4. A „Csináld csak és próbáld” szemlélet bevezetése a „Nem tudod” helyett


Egy olyan világban élnek a gyermekeid és te magad is, ahol túlzottan számít mások véleménye. Ha úgy véled, hogy nem vagy elég szép, netán elhiszed, hogy nem tudsz énekelni vagy éppen bármi másban nem vagy elég jó, mert ezt elhitetik veled mások, ez nem jó. A gyermekek még képesek hinni abban, hogy minden lehetséges, és arra törekszenek, hogy elérjék az álmaikat, űrhajósok, tűzoltók vagy filmsztárok akarnak lenni, és miért ne tehetnék ezt.


Ahelyett, hogy arra fókuszálnál, mire nem képes a gyermek és ezt hangoztatod, inkább hagyd, hogy kipróbáljon adott dolgokat – persze a megfelelő felügyelet és tanácsadás mellett. Ésszerűnek kell lenned és legyen a gyermek biztonságban, tehát ez nem azt jelenti, hogy a gyermeket hagyni kell például a tűzijátékkal szórakozni, de igenis hadd próbáljanak ki bizonyos tevékenységeket. Így bátrabbak lesznek, ha énekelni akar a gyermek például, engedd, hogy tehesse. Felnőtt életükben folyton be kell majd illeszkedniük a társadalomba, segíts nekik gyermekként abban, hogy szárnyalhasson a fantáziájuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL