GYERMEK

5 életbölcsesség, amelyet fontos megtanítani a gyermekednek az ünnepi időszakban

Gyorsan közelednek az ünnepek, és mindenki örömmel várja a karácsonyt ebben az időszakban. Ilyenkor te is több időt tölthetsz a családoddal és fel tudsz töltődni. A legtöbb gyermek számára két dolgot jelent ez az időszak: nem kell iskolába menni és ajándékokat kap. Annak érdekében, hogy többről is szóljon az ünnep, az alábbi életbölcsességeket érdemes átadnod a gyermekeidnek.

.

2. Közösen létrehozni valamit - az együttalkotás öröme


Ahelyett, hogy csupán passzívan odaadnád az előre elkészített ajándékot, amire a gyermek vágyott, adj neki olyasmit, amivel ő is foglalkozhat egyben, és így fennmarad az érdeklődése hosszabb időn át. Nem feltétlenül csak a lego készlet jó erre a célra – noha az sem rossz, de lehet ez egy benti kiskert vagy vonat makett. A lényeg az, hogy ők maguk rakhassák össze és fejlődjön a konstruktív képességük.


Az ilyen ajándékban az az érték leginkább, hogy időt fordítasz rá, és együtt alkottok a gyermekkel. Hagyod, hogy hibákat kövessen el, és problémákat oldotok meg együtt. Segít a kitartást növelni és a jövőben is tudni fogja a gyermek, hogy mi is a valódi érték az életben, ami hasznos lesz a munkája során.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL