GYERMEK

10 mondat, amit soha nem szabad mondani a gyermekednek - Befolyásolja a mentális egészségét!

Szerző:
Szabó Anna
A gyerekek hagyományos nevelési módszere megváltozott. Korábban a szülők szigorú büntetéssel és akár bizony pofonnal is próbálták nevelni gyermeküket, manapság azonban előnyben részesítik a nevelés humánusabb módját. Ez abból áll, hogy a gyermekkel elbeszélgetve, megmagyarázva a dolgokat, folyik a nevelés. Az alábbi kifejezések azok, amelyeket soha nem szabad mondanod a gyermekednek.

 

1. Ha nem hagyod abba, nem foglak szeretni


Ez érzelmi zsarolás. A gyermek szeret téged, és a puszta elképzelés, hogy elveszíti a szeretetedet, szorongást és frusztrációt okozhat benne.

 

2. Ne sírj!

 


A sírás része az emberi természetnek, különösen a gyermekek számára. Általa tanulják meg önmagukat kontrollálni és kifejezni. Ahelyett, hogy kiabálsz, és azt mondogatod, hogy ne sírj, baba, meg kell értened, mi okozza a sírást és beszélni a gyermekkel. Rengeteg technika és könyv van, amely útmutató ebben a témában.

 

3. Edd meg az ételt, vagy kicsi és gyenge maradsz

 


Azt mondani a gyermeknek, hogy kicsi és gyenge lesz, soha nem jó. Jobb, ha megmagyarázod neki, hogy az étel segít abban, hogy erősödjön.

 

4. Ha rosszul viselkedsz, elvisz a csúnya bácsi

 


A gyermeknek tudnia kell, hogy az a személy, aki szereti és védi őt, soha nem lenne képes átadni egy idegennek, mert bizony ez csak stresszt, szomorúságot és zavart okoz.

 

5. Ne fárassz

 


A gyerek úgy érezheti, hogy visszautasítják, és úgy véli, hogy rossz társaság azok számára, akik számára mindennél fontosabbak.

 

6. Mindent rosszul csinálsz

 


A gyerekek egyre fejlődnek és tanulnak. Ne várd azonban a kicsitől, hogy azonnal tudni is fog mindent. Sokkal jobb, ha szeretettel tanítod őt.

 

7. Csúnya vagy

 


Ha ilyesmit mondasz a gyermeknek, nagyon rossz irányba befolyásolja az önbecsülését.

 

8. Megmondalak...

 


Ez a fenyegetés egyáltalán nem jó helyes, arról nem beszélve, hogy általa tulajdonképpen elárulod gyermekedet, ugyanis ő maximálisan megbízik benned.

 

9. Soha nem tanulsz semmiből, mikor fogod megérteni?

 


Ezzel a mondattal azt fejezed ki, hogy a gyermek képtelen bizonyos dolgokat elvégezni és megérteni. Ez pedig bizonytalansághoz vezet.

 

10. Ne légy butus

 


A gyermekek ilyen szavakkal történő címkézése, amelyek degradálóak, rengeteg kárt okoz.


Emlékezz arra, hogy milyen voltál gyermekként, és próbáld meg te is minél helyesebben és szeretetteljesebben nevelni a gyermekedet.

 

gyermek gyereknevelés kisfiú kislány
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL