Hozzávalók
- 1 közepes zeller
- 2 db alma
- petrezselyemzöld
- 2 db tojás
- 1 ek liszt
- 0,5 dl tejszín
- só
- őrölt feketebors
- olaj
Hozzávalók
A zellert és az almát lereszeljük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt borsot, a tejszínt és a lisztet, majd jól összekeverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a masszából kanállal kis halmokat teszünk bele. A kupacok tetejét kanállal kicsit nyomkodjuk le. Kis lángon szép lassan pirosra sütjük, majd óvatosan átfordítjuk és a másik felét is jól megsütjük Végül papírtörlőre, vagy szalvétára szedjük, hogy az olaj lecsepeghessen Húsok mellé köretként tálaljuk, de önmagában is nagyon ízletes étel.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK