Szabó Anna
Hozzávalók - a t
észtához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 mk só
- 1 ek hideg víz
Elkészítés
A liszthez keverjük hozzá a sót, majd adjuk hozzá a hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, akkor adjunk hozzá egy evőkanál hideg vizet is.
Ezután csomagoljuk be a tésztát fóliába, majd tegyük legalább 30 percre a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. Közben készítsük elő a tölteléket.
Töltelék hozzávalói
- 1 cs spárga (lehetőleg zöld)
- 15 dkg bacon
- 3 db közepes tojás
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg sajt
- só
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
A spárga fás részét törjük le, ízlés szerint daraboljuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra Szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.
A bacont vágjuk fel apróra, majd egy teflon serpenyőben pirítsuk meg. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és hűtsük ki teljesen.
Az egész tojásokat üssük bele egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg őrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverővel kezdjük el simára keverni. Keverés közben adjuk hozzá a tejszínt is.
A hűtőből vegyük elő a tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra, és béleljük ki vele a piteformát. Ezután egyenletesen osszuk el rajta a kihűlt bacont, a spárgát, reszeljük rá a sajtot, végül óvatosan öntsük rá a tejszínes, tojásos keveréket.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni.
Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK