Hozzávalók
- 6 szelet bacon
- 3 db burgonya
- 1 és fél bögre reszelt cheddar sajt
- 1 evőkanál általad kedvelt fűszer és salátaöntet (akár házilag is elkészíthető)
- 2 evőkanál aprított metélőhagyma
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit bélelj ki alufóliával.
2. Helyezd bele a bacon szeleteket. Süsd addig, amíg szép, ropogós lesz, 12-14 perc. Várd meg, amíg kihűl, majd törd darabokra, morzsold el.
3. Egy fazekat bélelj ki alufóliával. Rétegezz az aljára egy sor hámozott, kockázott burgonyát, szórd meg sajttal, öntettel és baconnel, ismételd meg még 2-szer, tegyél félre fél bögre sajtot.
4. Zárd le az alufóliát, majd főzd közepes lángon 3-4 óráig. Ha letelt az idő szórd rá a maradék sajtot. 1-2 perc alatt megolvad a sajt, ha vissza feded.
5. Aprított snidlinggel megszórva tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK