Szabó Anna
Győrvári Istvánné
Játssz tovább, hiszen jövő héten is lesz sorsolás! Légy te, aki megnyeri a következő értékes Maggi ajándékcsomagot!
Ki kezdte úgy a nyarat, hogy az első napsütéses délelőtt előbányászta a garázs mélyére dugott bográcsát vagy éppen grill felszerelését, hogy jó alaposan kipucolja a nyárra? Elindult a kerti partik szezonja, amikor is a legtöbben pörköltet, halászlevet, gulyást és grill húst készítenek a szabadban – derült ki a Maggi Paprikás Kocka Járat felméréséből. A magyarok 92 százaléka veszi elő rendszeresen a bográcsot és a grillkészletet a meleg hétvégéken, több mint negyedük minden héten, 41 százalékuk pedig havonta egyszer gurítja ki az udvarra a főző felszerelését.

Ha szabadtéri főzés, akkor bográcsozás – legalábbis a magyarok fele így véli. Az oka nagyon egyszerű: a hagyományos ételeink, mint például a pörkölt, gulyás, lecsó vagy halászlé bográcsban az igazi. A Maggi felmérése szerint a legnépszerűbb bográcsételeink 32-32 százalékkal holtversenyben a pörkölt és a halászlé, de a gulyás, a paprikás krumpli és a lecsó is felkerült a listára. Ha pedig valami másra vágynánk, akkor a bogrács helyett a grillezést választjuk – legalábbis hazánk lakosságának egyharmada biztosan.

„Fűszerezzünk érzéssel” – esküszik erre a magyarok negyede, a válaszadók közel fele azonban inkább a jól bevált hagyományos receptekre bízza magát. De bárhogy is készítsük el az ételeinket, egy dolog biztosan belekerül a fazékba, ez pedig a Maggi kocka. A megkérdezettek több mint 80%-a használ ízesítőkockákat, ugyanis a válaszadók szerint a halászlé és gulyásleves kockák szinte már kihagyhatatlan alapanyagai a bográcsban készült finomságoknak, a pörköltszaft kocka pedig a kiegyensúlyozott ízvilág biztosítása mellett nagyban hozzájárul a megfelelő sűrűség eléréséhez is. És nem utolsósorban a magyar paprikának köszönhetően, ínycsiklandó és házias finomsággal vendégelhetjük meg a bográcsozós társainkat.

Grillezzünk vagy bográcsozzunk, bárhogy is legyen, a lényeg, hogy a barátainkkal, családunkkal lehessünk. Mert lehet akármilyen finom a halászlé vagy a grillezett steak hús, a csipetnyi titkos hozzávallót a barátok kellemes társasága és a jó hangulat adja az ételeinkez, velük lesz tökéletes a főztünk.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK