Szabó Anna
A legegyszerűbb módon úgy készíthetjük, ha a tortilla lapocskáinkat cikkekre vágjuk, megkenjük egy kis olajjal a két oldalukat, és megsütjük őket serpenyőben, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ezeket aztán alaposan meghintjük egy ízlésünk szerint elkészített fűszerkeverékkel és mártogatósokkal, zöldségekkel vagy olvasztott sajttal kínáljuk. De készíthetjük kicsit autentikusabban is, kukoricaliszttel, mint a következőekben. Kicsit macerásabb, úgy gondolom, de ez igazán hasonlít a mozishoz.
Hozzávalók:
10 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg kukoricaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
2 dl víz
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
1. A tortillához a liszteket, a sót és a sütőport összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és a végén az olajat. Szép sima felületű tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, és letakarva fél órát pihentetjük. Ezután nyolc részre vágjuk, átgyúrjuk a kis gombócokat, és letakarva újabb harminc percet pihentetjük.
2. Lisztezett felületen vékony korongokká nyújtjuk, majd száraz serpenyőben mindkét oldalát átsütjük. Akkor kell megfordítani, amikor a tészta felhólyagosodik. A másik oldalát nem egészen fél percig sütjük, majd a kisült tortillákat konyharuhával letakarjuk. Ha kihűltek és véletlenül nem fogynak el azonnal, akkor fóliába csomagolva hűtőszekrényben tárolhatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK