Eredet
Nem, a pattogatott kukoricát nem az USA-ban találták fel. A régészek szerint a közép-amerikai népek voltak a voltak az elsők, akik a kukoricaszemeket pattogtatták.
Legalább 4 ezer éves puffasztott kukoricacsöveket találtak. Az aztékoknak még szavuk is volt erre a hangra, amikor több szem egyszerre robban fel: "totopoca!" Az őskukorica, a teosinte, egy vadon élő növény kevesebb szemet tartalmazott, mint a mai kukoricánk. 9 ezer évvel ezelőtt, a mai Mexikó területén háziasították.
Miért „pattog”?
A puffasztott kukoricaszem úgy működik, mint egy miniatűr nyomástartó edény. Amikor felmelegítik, a nedvesség gőzzé alakul, a szem belsejében lévő keményítő
elfolyósodik, és a nyomás addig emelkedik, amíg a héj szét nem robban. A cseppfolyósított keményítő a másodperc tört része alatt kilökődik a magból és megszilárdul.
A popcorn buborékokból áll - ezért olyan szuperkönnyű és bolyhos.
Kukoricafajták
Minden fajtának megvannak a maga sajátosságai. A pattogatott kukorica magjai kisebbek és keményebbek, mint a lisztté feldolgozott kukoricáé.
A csemegekukoricát konzervként fogyasztják, de vannak régi fajták, kék vagy lila szeműek is.
A popcorn elkészítéséhez mindössze egy fazékra van szükséged egy fedővel és némi olajjal. Amint kipattogott, vedd le a tűzhelyről, hogy semmi ne égjen meg.
Az ügyetlenebbek számára léteznek olyan popcorngépek vagy zacskók, amelyeket mikrohullámú sütőbe is betehetnek.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK