Semmi sem veri a gin-tonikot uborkával - legfőképp koktéluborkával. Ez a nevével ellentétben nem kerül bele az italba, csupán nassoljuk mellé.
Körülbelül akkora, mint egy olajbogyó, ezért a legkisebb uborkafajtaként tartjuk számon. A héja zöld és világos foltok vannak rajta.
A legnépszerűbb fajtát általában üvegházakban termesztik, ezért egész évben kapható. Egyenes vagy enyhén hajlított, hosszúkás alakú. A héja viszonylag vastag és enyhén fényes. Ez az uborka gyakorlatilag nem tartalmaz magokat, ezért ideális nyersételként. A mag nélküli uborkát a héjával érdemes igazán fogyasztani, mivel az értékes összetevőket tartalmaz. Salátaként is fogyasztható, hideg levesekben vagy italokhoz is kiváló.
A klasszikus, avagy savanyú uborkát még éretlen korában szüretelik le. Különleges fajta a Cornichon de Paris, amelyet kifejezetten pácolásra használnak változatos fűszerekkel és sóval a különböző ízek létrehozásához.
A csemegeuborka ezzel szemben kisebb és vastagabb, az íze is intenzívebb és aromásabb. Kemény, kissé szúrós héja van, tzatziki készítéséhez kiváló. A snack uborka kicsi és ideális étkezések közötti nassolnivalónak. Mivel korán szedik le, bébi- vagy miniuborkaként is hivatkoznak rá.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK