GASZTRO

Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől

Szerző:
Szabó Anna
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában

"Két kiégett diák ünnepli a kemény tanulmányi időszak végét. Minden italt szívesen fogadunk!" A szöveget kísérő fotó két fiatal nőt ábrázol egy canterburyi kocsmaasztalnál. Röviddel ezután már jönnek is az italok: "Két cider úton van" - írja egy Facebook-felhasználó. De mi ebben a különleges? A férfi, aki éppen az italokat vette, nem is ismeri a fiatal nőket. Valószínűleg még csak a szomszédságukban sincs. De ő is játszik az Egyesült Királyságban taroló legnagyobb ivós játékban.

A játék a következőképpen zajlik: beülsz a barátaiddal, kollégáiddal vagy rokonaiddal a viszonylag olcsó Wetherspoons kocsmalánc egyik pubjába, és posztolsz a "Wetherspoons - The Game!" nevű Facebook-csoportba. Megmagyarázod, miért vagy ott: meghalt a hörcsögöd, szakított veled a barátod, a haverod Ausztráliába költözik. Plusz egy fotó az összes társadról, és - ami nagyon fontos - a kocsma neve és az asztal száma.

Ha meggyőzöd a felhasználókat, hamarosan elárasztanak az italokkal: sörrel, cíderrel, pálinkával. Nem tudsz választani, és néha többet kapsz, mint amennyit inni szeretnél. A szponzorok applikációval rendelnek és fizetnek. A csúcspont: a legtöbb kocsmával ellentétben, amelyek a mobiltelefon helyét használják, a Wetherspoons applikáció bárhonnan elérhető.

ingyen sör britek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL