{KEPGALERIA}
Almás pite turmix
Hozzávalók:
1 nagy db alma
1 közepes db banán (fagyasztott)
0.5 ek mandulavaj
2.3 dl mandulatej
1 teáskanál vanília aroma
Fahéj ízlés szerint
Szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A banánt előző este vagy egy pár órával a turmix készítése előtt le kell fagyasztani, hogy finom és krémes állaga legyen. Ez a lépés teljes nyugalommal elhagyható, ha már valaki nem bírja kivárni azt az időt.
Az almákat meg kell hámozni, és ki kell magozni. Célszerű kisebb darabokra is felvagdosni, hogy a gépnek könnyebb legyen a dolga.
Aztán az összeset bele a turmixgépbe, és addig kell turmixolni, amíg sima vagy legalábbis kellően sima nem lesz.
Utána csak pohárba töltjük, és ha akarjuk, akkor lehet egy kis zabpehellyel és fahéjjal díszíteni.
OLVASS TOVÁBB!
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK