Szabó Anna
Hozzávalók
Tészta
1 ráma
4 tojás
25 dkg cukor
2 cs. sütőpor
40 dkg liszt
1 cs. vanília cukor
2 dl tej
Krém
3 cs. vanília pudingpor
5 dl tej
5dl víz
9 ek. cukor
2 cs. vanília cukor
fél liter habtejszín
2 cs. habfixáló
Ami még kelleni fog
kicsi kávé, rumaroma
Elkészítés
A pudingot a cukorral, a vízzel és tejjel elkeverve megfőzzük, a végén hozzáadjuk a vaníliacukrot, és hagyjuk kihűlni. ( Néha keverjük meg, hogy ne álljon össze). A habtejszínt a 2 csomag habfixáló hozzáadásával kemény habot készítjük, és hűtőbe rakjuk.
A tésztához a 4 tojást a cukorral, robotgéppel felhabosítjuk és hozzáadjuk az olvasztott vajat és csomómentesre keverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, közben a tejet is, hogy a végén egy egynemű masszát kapjunk. ( Nem kell aggódni, hogyha keménynek tűnik a tészta)
Sütőpapírral bélelt tepsiben (alkalomtól függően lehet kör vagy téglalap alakú) beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután a tészta kihűlt éles késsel 3 lapba vágjuk. A külön lapokat meglocsoljuk kávés rummal, a kihűlt pudingot összekeverjük a felvert habbal és elosztjuk a lapok közt egyenletesen. Ebből a krémmennyiségből a torta tetejét és oldalát is be lehet vonni. Tetejét alkalomhoz illően csoki forgáccsal, reszelt mandulával, színes cukorkákkal is lehet díszíteni.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK