Hozzávalók 2 személyre:
- 1db nagyobb krumpli
- 1 db közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma (v. 1 cs újhagyma)
- 10-15 dkg reszelt sajt
- só
- 1 db zöldségleveskocka
- őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítés
A cukkinit, a krumplit, és a vöröshagymát vágjuk kisebb darabokra, és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd mérsékelt hőfokon, főzzük puhára. Amikor puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.
Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és apróra vágott snidliggel (vagy karikára vágott újhagymával).
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK