GASZTRO

Cukkinis, burgonyás krémleves sajttal

Szerző:
Szabó Anna
Nincs is jobb egy egyszerű, ám annál finomabb krémlevesnél, melyet röpke fél óra alatt a tányérunkba varázsolhatunk.

 

Hozzávalók 2 személyre:

- 1db nagyobb krumpli
- 1 db közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma (v. 1 cs újhagyma)
- 10-15 dkg reszelt sajt
- só
- 1 db zöldségleveskocka
- őrölt bors
- szerecsendió

Elkészítés

A cukkinit, a krumplit, és a vöröshagymát vágjuk kisebb darabokra, és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd mérsékelt hőfokon, főzzük puhára. Amikor puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.

Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és apróra vágott snidliggel (vagy karikára vágott újhagymával).

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL