Hozzávalók:
3ek paradicsompüré
3ek barnacukor
1ek borecet
1ek méz
2ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1tk chillipor
16db csirkeszárny
só
Túrómártás:
30dkg túró
3ek tej
1tk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 felaprított újhagyma
2db színes paprika (pritamin vagy tápiókapaprika), apróra kockázva
Elkészítése:
1. Először is készítsd el a pácot. A paradicsompürét keverd össze a barnacukorral, borecettel, mézzel, olívaolajjal, 2 gerezd zúzott fokhagymával és csilliporral.
2. A csirkeszárnyakat előző este tisztítsd meg, majd sózd és kend be a pác felével/kétharmadával. Lefedve tedd hűtőbe.
3. Folyamatos kenegetés mellett süsd készre, lehetőség szerint grillsütőben.
4. A mártogatóshoz alaposan keverd össze a hozzávalókat, és kis tálkákban kínáld.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK