Szabó Anna
Hozzávalók:
3ek paradicsompüré
3ek barnacukor
1ek borecet
1ek méz
2ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1tk chillipor
16db csirkeszárny
só
Túrómártás:
30dkg túró
3ek tej
1tk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 felaprított újhagyma
2db színes paprika (pritamin vagy tápiókapaprika), apróra kockázva

Elkészítése:
1. Először is készítsd el a pácot. A paradicsompürét keverd össze a barnacukorral, borecettel, mézzel, olívaolajjal, 2 gerezd zúzott fokhagymával és csilliporral.
2. A csirkeszárnyakat előző este tisztítsd meg, majd sózd és kend be a pác felével/kétharmadával. Lefedve tedd hűtőbe.
3. Folyamatos kenegetés mellett süsd készre, lehetőség szerint grillsütőben.
4. A mártogatóshoz alaposan keverd össze a hozzávalókat, és kis tálkákban kínáld.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK