40 g banánchips
140 g vaj
100 g cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipetnyi só
2 tojás
180 g liszt
1 teáskanál sütőpor
60 g mogyoró (pucolt, sózatlan)
125 ml tejföl
3 banán
3 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál aprított mogyoró (díszítéshez)
1. Aprítsd fel a banánchipset. A vajat, a cukrot, és a citrom héját 1 csipet sóval krémesre keverd el – robot géppel 5 percig tart. Majd a tojások hozzáadása után, még további 1 percig keverd.
2. A lisztet, a sütőport és a 60 g mogyorót keverd össze. 1 banánt vágj fel apróra. Majd add az előző keverékhez. Közben kenj ki egy 20 centiméter hosszú vekniformát.
3. A 2 banánt felezz meg, és csepegtesd rá a citromlét, és szórd meg porcukorral. Keverd össze az 1. és 2. pontban elkészített nedves és száraz keverékkel. Öntsd a vekni formába, és a tetejére nyomkodd bele átlósan a félbevágott banánokat.
4. Majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 55-60 percig. Ha készre sült a formában megemelkedik a tészta.
5. Borítsd ki a formából, majd szórd meg az aprított mogyoróval és hintsd meg porcukorral.
Vissza a többi őszi édességhez >>
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK