Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Csokoládés eper
Hozzávalók
50 dkg eper
10 dkg étcsokoládé
10 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
fél csomag vaníliás cukor
díszítő cukor
kókuszreszelék
ízlés szerint tejszínhab
Elkészítés
Ehhez az édességhez szép, kemény, ép epreket válassz, alaposan mosd meg őket és hagyd megszáradni. Olvaszd fel külön edényben a csokoládékat a 1,5 – 1,5 dkg vajjal. Hústűre vagy fogpiszkálóra szúrva mártsd az epreket a csokoládékba, csepegtesd le, majd sorakoztasd fel egy ív alufóliára és hagyd megdermedni. Ha szeretnéd dekorcukorral vagy kókuszreszelékkel, esetleg más díszítőelemmel megspékelni, addig tedd, amíg meg nem dermed a csokoládéréteg.
Ízlés szerint tejszínhabbal is megkoronázhatod.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK