Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb meggyes sütemények - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Szeretjük a meggyet, mert savanykás, mert oltja a szomjat, mert egészséges, mert sokoldalúan felhasználható, és mert a belőle készült sütik annyira, de annyira finomak. Íme, néhány különlegesen ízletes és egyszerű változat, melyekkel a kezdő házitündérek is könnyedén megbirkóznak.

..

 

Egyszerű meggyes piskóta


Hozzávalók


20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
40 dkg magozott, lecsepegtetett meggy
fél csomag sütőpor
10 evőkanál forró víz


Elkészítés


Melegítsd elő a sütőt, majd elegyítsd össze a lisztet és a sütőport. A tojássárgákat a porcukorral alaposan dolgozd össze jó habosra egy robotgép segítségével. Add hozzá evőkanalanként a forró víz felét, majd szintén apránként a sütőporos lisztet és közben adagold hozzá a maradék vizet is.

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal keverd bele a tojásos masszába. Öntsd kikent, kilisztezett tepsibe és rakosgasd a tetejére a lisztben megforgatott meggyszemeket. (Így nem fognak lesüllyedni szemek a süti aljára.) Kb. félóra alatt megsül, de az első negyedórában nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.

konyhafortélyok konyha gasztro
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL