..
Hozzávalók
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
40 dkg magozott, lecsepegtetett meggy
fél csomag sütőpor
10 evőkanál forró víz
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt, majd elegyítsd össze a lisztet és a sütőport. A tojássárgákat a porcukorral alaposan dolgozd össze jó habosra egy robotgép segítségével. Add hozzá evőkanalanként a forró víz felét, majd szintén apránként a sütőporos lisztet és közben adagold hozzá a maradék vizet is.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal keverd bele a tojásos masszába. Öntsd kikent, kilisztezett tepsibe és rakosgasd a tetejére a lisztben megforgatott meggyszemeket. (Így nem fognak lesüllyedni szemek a süti aljára.) Kb. félóra alatt megsül, de az első negyedórában nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.
OLVASS TOVÁBB!
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTROFűszerek a világ színpadán: Ízkultúrák és kulináris innovációk a globális konyhában
A gasztronómia világa mindig is egy változásokkal és újításokkal teli terület volt, ahol a hagyományos ízek és modern kreativitás ta...
GASZTROLaktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK