Gyoza
A japánok imádják a Gyozát, amelyet a kínai jiaozi gombócok ihlettek. Bár nagyon hasonlóak, a gyoza tésztája vékonyabb. A félhold alakú zsebek klasszikusan sertéshússal, kínai káposztával, újhagymával és fokhagymával töltöttek. Elkészítésükhöz egyik oldalukat megsütik, majd párolják őket.
Wan Tan
A wan tan szerves részét képezi a kínai konyhának, és gyakran tálalják levesekben. A legnépszerűbb töltelék a darált sertéshús és a garnélarák. Az ostyavékony héjnak köszönhetően a wan tan belseje sütés után átlátszóvá válik. Kínában minden régiónak megvan a maga változata a töltelék és forma tekintetében. Ezek a gombócok megtalálhatók Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken is.
Momo
Ezek a gombócok Tibet ínyencségei, gyakran fogyasztják őket családi ünnepségeken. A momót általában párolják és fűszeres mártással tálalják. Hagyományosan jakhússal töltik őket, de Európában gyakran marha, sertéshús vagy zöldségek kerülnek bele. Ez a specialitás megtalálható Nepálban, Bhutánban és Indiában is.
Mandu
Ezeket a gombócokat hosszú ideig a koreai királyi udvarban készítették - ma már Koreában mindenhol megtalálhatók. Terítékre kerülhetnek például
hússal vagy kimchive töltve, és gyakran fogyasztják őket a mandu-guk nevű marhahúslevesben. Eredetileg állítólag vagy Mongóliából származnak, vagy Mezopotámiából hozták őket Koreába.
Modaka
És mi a helyzet az édesszájúakkal? A modakák India számos részén népszerűek. Általában frissen reszelt kókusszal töltik őket. A modakákról azt mondják, hogy Buddha és Ganesha istenség kedvenc desszertje, ezért gyakran láthatók felajánlásként is. A gombócok megtalálhatók Thaiföldön, Malajziában, Burmában és Japánban is. A tésztaburok készülhet búza- vagy rizslisztből.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK