Szabó Anna
Hozzávalók
- 500 ml tejszín
- 120 g parmezán
- 4 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só, bors
- 3 evőkanál vaj
- 1 közepes méretű tök
Elkészítés
Mosd meg, pucold meg, és reszeld finomra a tököt. Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától, majd a fehérjét verd jó keményre, a sárgáját pedig keverd össze a reszelt parmezánnal. A lereszelt tököt öntsd nyakon a tejszínnel, a tojásos-sajtos keverékkel, a liszttel, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Óvatosan add hozzá a felvert fehérje habját, és finoman keverd össze az egészet. Tedd a tésztát formákba, szórd meg a tetejét egy kis reszelt sajttal, és süsd 20-30 percen át 180 fokon. Melegen tálalva mennyei!
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK