Szabó Anna
.
Hozzávalók
- 2 csésze tejszín
- 150 ml tej
- 1/2 csésze barna cukor
- 5 tojássárgája
- 2 teáskanál őrölt kávé
Elkészítés
Főzz 2 csésze erős eszpresszót. Öntsd a tejszínt egy kisebb edénybe, és addig melegítsd, amíg meg nem jelennek az első buborékok a tetején. A tojások sárgáját verd habosra a cukorral, majd folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a meleg tejszínt. Tedd vissza a tűzhelyre a keveréket, és folyamatos keverés mellett addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről, és keverd további 1-2 percig. Add hozzá az előzőleg megfőzött kávét, keverd össze alaposan, majd tedd a mélyhűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdul.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK