Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 különleges vadrecept az őszi estékre - Mind a 10 ujjadat megnyalod utána!

Szerző:
Szabó Anna
Miként illik össze a fácánhús az almával és a tormával? Hogyan kell elkészíteni az osso buccot? Mi is pontosan a pejsli? A Vadászok konyhája a klasszikus főzőműsorok elemeit vegyíti a talk show-k könnyed, vidám hangulatával, amelyből a legfinomabb vadreceptek mellett egyéb hasznos ötleteket és főzési technikákat is elleshetnek a nézők.

Csejtei Tamás egy igazán egyedi gasztroutazásra invitálja mindazokat, akik valami igazán különlegesre vágynak az őszi estéken. A Vadászok konyhája a legfinomabb fácán, szarvas és vaddisznó ételkülönlegességeket hozza el, amelyeknek elkészítéséhez nincs szükség hókusz-pókuszra. Csupán egy pici bátorságra, jó ízlésre és a főzés szeretetére.


Magyarország kivételesen gazdag vadászati kultúrával rendelkezik, ennek ellenére az egy főre jutó vadhúsfogyasztás rendkívül alacsony. Hosszú és kitartó munkánknak köszönhetően azonban egyre többen térnek vissza a vadászathoz és a vadhúsfogyasztáshoz Magyarországon. A Vadászok konyhájával is fel szeretnénk hívni nézőink figyelmét, hogy vadhúst fogyasztani igenis érdemes, mindenki számára kifejezetten ajánlott." – mondta Csejtei Tamás, a Vadászok konyhája műsorvezetője.


Ízelítőként, íme 3 rendkívül könnyen elkészíthető vadétel, amelyekkel bárki magabiztosan, vadászati tapasztalatok nélkül csaphat igazi, királyi lakomát otthonában.

 

A vadételek kedvelői a fenti kérdésekre is választ kaphatnak novembertől minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán.

 

Mézes csípős fácángolyók

Hozzávalók

• 1 db fácán
• hagyma
• zöldpaprika
• fokhagyma
• só
• bors

A fenti hozzávalókból készítsünk húsleves alapot, amelyben a puhára főzött hús könnyedén leválhat a csontról. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhetnek a húsgolyók:

Hozzávalók

• a levesalapban puhára főtt fácánhús
• só
• bors
• fokhagyma
• tojás
• kenyér
• zsemlemorzsa
• olaj

Fogjuk a puhára főtt fácánhús darabokat és formázzunk belőlük pici fasírtgolyókat. Ha ezzel elkészültünk, helyezzük őket a serpenyőbe, majd forró olajon süssük ropogósra. A mézes csípős szószhoz öntsünk egymáshoz egy ek. mézet, ketchupot, egy citrom levét, valamint szezámmagot, majd pirítsunk rajta egyet. A kész szószt tetszés szerint öntsük a húsgolyókra vagy a kész köretre.

gasztro vadételek konyhafortélyok
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL