FOGYÓKÚRA

Lelki útmutató a fogyáshoz - Vajon mitől óvod a lelkedet a testzsírral?

Szerző:
Szabó Anna
Sajnos sok ember küzd étkezési zavarral, és sokan esnek abba a hibába, hogy a súlyuk megszállottjává válnak, és csak negatív formában képes erről beszélni. Kétségtelen, hogy szép elhatározás, ha valaki meg akar szabadulni a súlyfölöslegétől, de a rögeszmés fogyókúrázás, ami ma jelen van a társadalomban, nagyon káros, hiszen azt üzeni, „nem vagyok elég jó”.

Ha képes vagy szeretni a testedet és elfogadni azt, hogy minden ember különböző, akkor sokkal könnyebben megy majd a fogyás is. Amennyiben tehát valóban fogyni szeretnél, először a lelki dolgokkal kell foglalkozni.


Zsír – az energia szemszögéből


A zsír energia, ezért ha elraktározódik, akkor érdemes átgondolni, hogy mi lehet ennek a mélyebb, lelki oka. A test nem arra lett tervezve, hogy túlsúlyos legyen, vagy olyan dolgokra vágyjon, amelyek károsak. Nem arra való, hogy számolatlanul vidd be a szervezetedbe a cukros és mérgező ételeket, tele tartósítószerrel és mesterséges színezékkel. Ha mégis ez történik, akkor egyensúlyhiány lép fel, melynek mélyebb, érzelmi okai vannak, és amelyek az energiával is összefüggésben állnak. Amikor lerakódik a zsír a szervezetben, az azt jelzi, hogy elfojtasz dolgokat vagy félsz elengedni valamit. Önvédelmet jelent, el akarsz rejtőzni a külvilág elől.


No de ki mondja meg, mi a felesleg és mi nem az? Nem lehet minden ember egyforma, nem kell tehát másokhoz mérned magad. Annyit tehetsz csupán, hogy saját magad mércéje szerint igyekszel a legegészségesebben élni. Ám ahhoz, hogy a fogyás valóban megtörténjen, nagyon fontos a test mellett a szellem vizsgálata is. Meg kell vizsgálnod, hogy energiai és érzelmi szempontból mi okozhatja a túlsúlyt. Ha nem törődsz mindennek a lelki részével, valódi gyógyulás nem következik be. Érdemes tehát feltenni azt a kérdést ilyenkor, hogy „vajon mit szeretne üzenni a testem?"


Tanuld meg szeretni a tested


A tested csodálatos remekmű, amelyben most is számos folyamat zajlik. Így vagy képes életben maradni. Minden sejted érted dolgozik és védelmez, ezért szeretned kell a tested, ez ugyanis csodákat tehet az egészségeddel is. Vannak emberek, akik eleve kicsit erősebb alkatúak és valamivel több zsírt raktároz a szervezetük, míg mások vékonyabb alkattal bírnak. Mindez teljesen természetes. Az a fontos, hogy engedd meg a testednek, hogy beálljon a számára optimális testsúlyra, amire szükséged van.

Ha kiegyensúlyozott vagy és harmónia uralkodik az életedben, akkor a testsúlyod alapesetben optimális. Ez nem a társadalom által elvárt kilókat jelenti, hanem azt a súlyt, amely a lélek számára is tökéletesen megfelel. Sokaknak okoz gondot az, hogy egy számmal nagyobb vagy kisebb ruhát hordanak, ám minden ember különböző, vannak olyan emberek, akik esetében az az optimális, ha picit nagyobb a súlyuk. Ám ez rendben van, ameddig jól érzed magad.


Légy összhangban magaddal és a testeddel


Szeretned kell a tested, és ez egy belülről induló, lelki folyamat. Érezd a tested valódi lényegét és az energiáit. Ezután már soha többé nem leszel képes ostorozni saját magad vagy kárt okozni a testednek.


A tested – templom, érezned kell ezt a legmélyebb szinteken. Amennyiben késztetést érzel rá, kipróbálhatod a vegetáriánus étrendet, de kiválthatod a korábbi ételeket olyan más élelmiszerekkel is, amelyek feltöltenek energiával és így az lehetsz, aki mindig is lenni akartál lelkileg és szellemileg is. Nem létezik olyan diéta, amely minden ember számára megfelelő lenne és mindenkinél beválna. Lépj kapcsolatba a testeddel és vizsgáld meg tudatosan, hogy milyen ételek okoznak számodra valódi élvezetet, mi az, ami a tested számára a legjobb.


Egyél szeretetből


Alapvetően nincs olyan, hogy „helytelen vagy rossz" étel vagy „káros" élelmiszerek. Csak olyan ételek léteznek, amelyek a tested számára megfelelőek, és olyanok, amelyek nem állnak összhangban veled. Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit esznek, te fogyaszd azokat az ételeket, amelyektől jól érzed magad és érzed, hogy jót tesznek a testednek.


Ha képes vagy szeretni önmagad és érzelmileg valamint spirituálisan is ráhangolódsz magadra, akkor sokkal könnyebben alakíthatsz ki olyan étrendet, amely megfelelő a tested számára. Csak akkor egyél, ha valóban éhes vagy, ha pedig jóllaktál, állj fel az asztaltól. Azért nem kell enned, mert eljött az ebédidő és nem kell kényszeresen reggel fogyasztanod gabonát, csak mert ez egy reggelire való étel.


Hallgass a testedre és olyan ételeket fogyassz, amelyek feltöltenek energiával és te pedig sugárzol majd az életörömtől. Nem kell kalóriákat számolgatnod, amikor olyan ételeket fogyasztasz, amiket szeretettel készítettél el. Ne vádold magad és ne érezz bűntudatot egy-egy étkezés során. Az ételek azért vannak, hogy tápláljanak és védelmet nyújtsanak.


Szeresd magad – ez a válasz mindenre


Az önszeretet a válasz minden problémára. Noha önmagában azzal semmi gond nincs, ha valaki jól akarja érezni magát a bőrében és fogyni szeretne, ám mindig közelítsd meg a kérdést energiai és szellemi szemszögből is. Ha jelenleg még nem vagy képes elfogadni magad, akkor érdemes kipróbálnod a meditációt, amely segít abban, hogy kapcsolatba kerülj saját magaddal és érezd azt a hatalmas erőt és áramlást, amely áthatja az univerzumot és a tested.


Amikor kívül-belül teljesen elfogadod önmagad, minden jön magától. Amikor szereted a tested és örömmel eszel, és amikor olyan ételeket fogyasztasz, amelyeket szeretetből készítettek el, minden összhangba kerül veled. Ekkor már nem lesz arra szükséged, hogy a kilókkal küzdj.

 

fogyókúra
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL