FOGYÓKÚRA

Fogyókúrás csodarecept? (x)

Egy szombati csajos este alkalmával gyors fogyikutatást végeztem, az eredmény pedig teljesen megdöbbentett: az összegyűlt barátnőim egyenként legalább ötféle fogyókúrás módszerrel próbálkoztak már, többnyire sikertelenül. S bár mindannyian több kudarcon vannak túl, még mindig hisznek a csodadiétákban…


Tapasztalataink szerint a gyors fogyást ígérő tippekről, módszerekről rendszerint kiderül, hogy nem hozzák meg a várt eredményt. A barátnőim egy időben például az egyoldalú diétákkal próbálkoztak: néhányan ugyan lefogytak az ilyen módszerek segítségével, de a diéta befejezése után beindult a jól ismert jojóeffektus, s a kilók néhány hét alatt visszakúsztak.

A másik nagy eredményt ígérő sláger a fogyókúrás csodatea volt: ennél a módszernél a gyorsan visszatérő kilók mellett a másik nagy problémát az jelentette, hogy a napi rutint a teafogyasztáshoz kellett igazítani, ugyanis sok fogyókúrás tea az emésztést gyorsítja fel. Nekem a legnehezebb azokat a diétákat volt betartanom, amelyeknél az étrend szigorúan meghatározott.

Sajnos a munkahelyi menzán a legritkább esetben tudtam hozzájutni a megfelelő ételekhez, az pedig szinte sosem jött össze, hogy otthonról vigyem magammal az előre elkészített ebédemet.

Gyógyszeres fogyókúra

Az életmódbeli változások, a diéta és a mozgás elengedhetetlen a tartós sikerhez, viszont nehéz  hosszú távon kitartani, és elfogadni, ha az eredményt lassan érjük el.

A gyógyszeres fogyás abban segíthet, hogy könnyebben átlendüljünk a kezdeti nehézségeken, hiszen a kilók gyorsabban peregnek le, mint csak diéta és mozgás kombinálásával, így az eredmény láttán könnyebb kitartani. A megfelelő gyógyszer kiválasztásához fontos szakorvoshoz fordulni, hiszen ő ismeri pontosan az egyes készítmények hatásmechanizmusát. A gyógyszeres kezelés mellett a fogyókúra alatti időszakot érdemes arra használni, hogy bevezetjük életünkbe a rendszeres mozgást, valamint helyes étkezési szokásokat alakítunk ki, mely megvéd minket attól, hogy visszaszedjük a leadott kilókat.

Mivel gyógyszeres fogyókúra esetén a fogyás orvosi segítséggel történik, nem kell attól tartani, hogy egészségünk károsodik.

Ilyenkor rendszerint megpróbáltam hasonló ételekkel pótolni az előírtat. Hiszen mennyit számít, hogy párolt zöldkörettel vagy salátával eszem a roston csirkét? Utólag persze kiderült, hogy nagyon is sokat.

A fogyókúra során a legnagyobb nehézséget barátnőimnek és nekem is a szűnni nem akaró éhség okozta. A korgó gyomor egyetlen rutinos fogyókúrázó barátnőm előtt sem volt ismeretlen.

Én szerencsére már megtaláltam a számomra megfelelő módszert. Az egyik ismerősöm ajánlására szakorvoshoz fordultam, aki felírt számomra egy olyan készítményt, amely segít, hogy minél hatékonyabban, ugyanakkor egészséges ütemben adjam le a plusz kilókat. Mivel a készítmény az étvágyamat csökkenti, nem kell már azért sem aggódnom, hogy a leadott kilók gyorsan visszamásznak, egyszerűen rászoktam arra, hogy kevesebbet eszem.

Én a konnyenfogyok.hu oldalon találtam meg, hogy a körzetemben melyik háziorvos foglalkozik fogyókúrás kérdésekkel. De az oldal akkor is hasznos információkat tartalmaz, ha csak diétás recepteket keresel, vagy szeretnéd megtudni, milyen tévhitek vannak a fogyókúrával kapcsolatban.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL