Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Színezd át a hangulatodat a Feng Shui segítségével

Szerző:
Szabó Anna
Környezetünk színvilága, ezen belül is azok a helyiségek, ahol tartózkodunk, meghatározzák a hangulatunkat. A Feng Shui tanai szerint, a pihenést és nyugalmat szolgáltató terek Jin, míg az aktív tevékenységek terei Jang jellegű kialakítást igényelnek. A helyes színválasztáskor azonban nem csak a Jin-Jang jelleget, hanem az életterületek számára kedvező színeket is figyelembe kell venni.

 

Ne feledd, a színeket a fény kelti életre, ezért kiteljesedésükhöz a fény jelenléte elengedhetetlenül fontos. Fény nélkül elhalnak a színek, elszürkülnek, a teljes sötétségben pedig megszűnnek létezni.

.

 

 

A hálószoba színei

A hálószoba az éjszakai pihenés, a feltöltődés helyszíne, így nagyon fontos, hogy kellemes, megnyugtató, befogadó jellegű legyen, mert itt a visszafogott és sötétebb tónusokra van szükség. A tükör, mely víz elemű, igen ártalmas, ezért kerülendő a hálóban! Zavarja a nyugodt alvást és veszekedést szíthat az ágyban.

Rózsaszínes tónusok a hálószobában: a romantika, a nőies energiák, az önzetlenség, a feltétel nélküli szeretet és az odaadás kifejezői. A kiegészítőkhöz, mint függönyök, díszpárnák, szőnyegek, lámpaburák, csodálatosan illik egy-egy mélyebb tónusú mályva és bordó árnyalat. Ezek a színkombinációk a félelem oldásának bevált eszközei.

Bíbor és bordó színtónusok a hálószobában: ezek a színek rokon és pasztell színtónusok mellett, kis mennyiségben a kiegészítők szintjén kedvezően hatnak. Fokozzák emberszeretetet és megkönnyítik a hétköznapi apró, de nehéz dolgok elfogadásának szeretetét is. A bíbor az áldozatos szerelem színe.

Lila és ibolya színtónusok a hálószobában:érzelmi töltést varázsolnak a hálószobába, segítik az ellentétek áthidalását, illetve képesek megsemmisíteni az esetleges ártó erőket.

Barna színtónusok a hálószobában: növelik a biztonság és stabilitás érzetünket. Azon időszakokban mikor túlpörgetett vagy, lelassít és földközelivé tesz. Napjainkban a kevésbé divatos színek közé tartozik, azonban mégis elegáns összeállítást lehet alkotni egy kis bézs vagy arany, bronzos díszítésű kiegészítőkkel, mint ágytakaró vagy díszpárnák. 

fengshui feng shui fészek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL