FÉSZEK

Hová tegyük az ágyat a hálószobában?

Szerző:
Szabó Anna
A hálószoba berendezése során ugyanúgy figyelembe vesszük az esztétikai kérdéseket, mint a ház többi részénél, de itt mindennél jobban számít az elrendezés. A pihenésünk minősége ugyanis nagymértékben függ attól, hogyan rendezzük be a hálószobát, hova kerülnek az egyes bútorok – különösen az ágy. Segítünk, hogy a lehető legjobban ki tudd magad pihenni a szobádban!

Központi kérdés: az ágy


A feng shui szerint a hálószobánk ráadásul nem is csak a pihenésünkért felel, hanem a szerelmi életünkért is, hiszen általában ez az a terület, ahol az intim pillanatokat átéljük. Hogyan is lehetne mindegy az elrendezése? A nyugodt pihenéshez egy jó matrac is sokat hozzátehet, de a magánéletünkhöz ez sajnos még nem elég.

Az ágy általában elég nagy helyet foglal a hálószobában, ezért legtöbben azt tartják szem előtt, hogy minél kevésbé uralja le a teret. Ennek sokszor az a vége, hogy egyszerűen betolják egy sarokba, azonban nem biztos, hogy ez a legjobb taktika.

A feng shui irányelvei szerint nem mindegy, milyen égtáj felé néz az ágy. Ha a pihentető alvás a cél, és közben a szerelmi életétünket is szeretnénk biztonságban tudni, fejjel nyugat felé érdemes fordítani az ágyat. Ha csak a nagyon mély alvás szempont, akkor az észak-nyugati irány ideális. A keleti, délkeleti pozíciók a megújulásért, produktivitásért, kreativitásért felelősek.

Az ágyon kívül azonban a kiegészítők is fontosak: az éjjeliszekrények és a rajtuk lévő állandó tárgyak egyformák legyenek mindkét oldalon a teljes harmónia érdekében.
 

otthon otthontippek ágy matrac
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL