Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Hogyan teremtsünk helyet a kis fürdőszobában?

Szerző:
Szabó Anna
Elmondjuk, hogyan érdemes berendezni. Egy kis fürdőszobának sem kell túlzsúfoltnak lennie. Ha ilyen helyisé-get kell berendeznünk, kulcsfontosságú a helytakarékos technikák átgondolása.

A régebbi otthonok kis fürdőszobái bájosak és különlegesek, de együtt járnak jó néhány problémával is. Ilyen lehet a tér szűkössége, éppen ezért különösen fontos, hogy jó érzékkel rendezzük be őket. A kis fürdőszoba megtanít arra, mire van igazán szükség, és mi az, ami csak még nagyobb rendetlenséget fog okozni. Ha szeretnéd maximalizálni a tárolóhelyet az otthonodban, ahhoz a kis fürdőszoba a tökéletes kiindulópont!

 

1. Használd ki a magasságot.

 

Ez a legelső szempont. Gondold végig, hol jelenthet előnyt, ha a padlótól a plafonig kihasználod a teret! Egy kosár a mosogató alatt például kiválóan alkalmas tárgyak tárolására, de fölötte még mindig sok szabad tér marad. Fektess olyan tárolóegységekbe, amelyek egymásra rakhatók, így akár duplájára növelheted a helyet.

 

2. Bontsd a tárgyakat kategóriákra és címkézd fel őket.

 

Az idők során rengeteg fürdőszobabútor gyűlhet össze, amelyek végül túlzsúfolják a teret az apró fürdőszobákban. Vedd sorra ezeket a tárgyakat (ideértve a hotelekben begyűjtött mini szappanokat is). Döntsd el, mit tárolhatsz ezekből a fürdőszobán kívül, és mi az, amire minden nap szükséged van! Hamar rá fogsz jönni, hogy a mindennapi tárgyaid elsőbbséget élveznek a közelség szempontjából.

3. Használd ki teljesen a mosdót.

 

A mosdókagyló nagyszerű tárolóhely lehet, ha tudod, hogyan használd ki a lehető legteljesebb mértékben. Ha marad hely a mosogató alatt, egy keresztrúd használatával a legtöbb tisztítószer a fürdőszoba ezen részébe kerülhet, de felakaszthatsz palackokat vagy egy kis kosarat a kisebb tárgyaknak, hogy a szekrény alja szabad maradjon más tárgyak számára.

 

4. Használd a szekrényajtók belsejét is.

 

Könnyű figyelmen kívül hagyni, mennyi helyet takaríthatunk meg a szekrényajtók használatával. A szekrényajtó-rendezők nagyszerű lehetőséget nyújtanak az extra sampon flakonok, tisztítószerek és egyéb tételek rendszerezésére. Az olyan tárgyak, mint a hajszárító vagy a hajsütővas esetében igazán előnyös, ha a szekrényajtón tárolod őket, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek. Használj fiókelosztókat is – Az átlátszó rekeszek, különösen a kihúzható fiókok segítségével a kisebb tárgyak, például extra körömlakkok, gyógyszerek vagy kis törlőkendők is távol tarthatók az útból, mégis láthatóak maradnak.

 

fürdőszoba fészek
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL