Hogyan lehetsz jobb az online marketingben, ha kevés a pénzed?

De hogyan tudnád rávenni az internetet, hogy a hasznodra lehessen, anélkül, hogy bankot kellene rabolnod?


1. Használj a leveleid alján promóciós aláírást

Ez aztán teljesen ingyenes dolog, nagyon könnyű megcsinálni, és ennek ellenére hatásos. És mégis milyen kevesen élnek vele, milyen kevesen használják a promóciós aláírást ahhoz, hogy ismertebbek legyenek. Pedig gondolj csak arra, hány mailt küldesz el egy nap, minden nap egyre többet, arról nem is beszélve, hogy ezeket a leveleket aztán tovább is küldik néha, és a reklámod ott marad az alján...

Mit is tegyél az ilyen aláírásba?
A nevedet, az elérhetőségeidet feltétlenül, a telefonszámodat és a postacímedet is! De kerülhet ide céges logo, jelmondat, vagy legalább egy rövid elírás, mivel is foglalkozol.

Mibe kerül: ingyenes

Hogyan tudhatsz meg erről többet?

A legtöbb levelezőprogramnak van ilyen menüpontja, ha megtalálod és kitöltöd, attól kezdve automatikusan csatolja ezt az aláírást a leveleidhez.


2. Érd el, hogy a megfelelő emberek találjnak rá a weboldaladra

Bárki bármit is mond,egy idő után nem az a fontos, hogy minél többen olvassák a weboldaladat, hanem az, hogy a megfelelő emberek lássák. De miért is?
Először is a minőségi kapcsolatok minőségi forgalmat eredményeznek. Olyan emberek fogják olvasni az oldaladat, akik pont a te szolgáltatásaid vagy áruid után érdeklődnek, potenciális vevők lehetnek. Az ilyen minőségi linkek aztán felértékelik a weboldaladat a keresőprogramokban is.

Hogyan érheted el, hogy a megfelelő oldalakról jussanak el hozzád? 

- Analizáld, milyen linkek vezetnek most hozzád. 
- Nézd meg a lehetséges konkurrencia milyen eredményeket ért el ugyanott. 
- Keress olyan oldalakat, akik elvállalnák hogy rád utalnak. 
- Gondolkodj el rajta, azokat, akik ezekről az oldalakról linkelnek át a tiédre, tényleg érdekli-e az a tartalom, amit nyújtasz. Olyan az oldalad megjelenése is, hogy számukra csábító és érdekes legyen? 
- Ne feledkezz el róla, hogy cserébe te is megjelentesd a partner-linkeket.
- Ezentúl folyamatosan figyeld, hogyan alakul a link-forgalmad, és elemezd is az eredményeket.

Mibe kerül: Ingyenes


3. Kerülj a keresőlisták élére

Írtak már mindenfélét a keresőgépek működéséről, mégis, mintha valami sötét misztikum takarná a dolgot... Annyi azonban biztos, hogy egy főbb keresőprogramban előrekerülni a listán az egyik leghatékonyabb, mégis költségkimélő módszer a népszerűségre.

Ha nincsen igazi szakértőd, csak jótanácsokat osztogató ismerőseid, az alábbiakat jó, ha szem előtt tartod: 

- Ne higgy senkinek, aki azt mondja, simán elintézi, hogy bármelyik keresőprogramban benne lesz az oldalad az első tízben. 
- Ne vegyél olyan olcsó szoftvert, ami garantálja, hogy”automatikusan eljuttat ezernyi keresőprogramba”.
- Inkább fizess azért, hogy listára vegyenek a főbb keresőknél.
- Indexáltasd az oldaladat (erre vannak olyan cégek, akik ilyesmivel foglalkoznak)
- Ha egy kicsit több a pénzed, próbálj ki egy “fizess a klikkek után” keresőszolgáltatást, ilyenkor csak akkor kell fizetned, ha a keresőből ráklikkelnek az oldaladra, ilyen például a Google's Adwords 
- Nézz körül, milyen lista-oldalak léteznek a te témádban (lap.hu), kerülj fel a neked megfelelő listákra
- Igazából az volna a legjobb, ha rá tudnál szánni egy kis pénzt, és egy ilyesmivel foglalkozó céget bíznál meg azzal, hogy keresőgépes marketinget végezzen neked.


4. Vegyél részt az üzletednek megfelelő online közösség életében

Eddig nem csináltál ilyet, mert azt gondoltad, ez olyan komputer-mániás dolgog, sőt veszélyes is lehet? Persze, vannak olyan esetek, amikor igen. De ha sikerül a megfelelő közösséget megtalálnod, megtalálod a leendő üzletfeleidet is.

Azzal, hogy saját magad próbálsz kialakítani egy ilyen közösséget, üzemeltetni és esetleg moderálni is akarod, inkább ne próbálkozz, rengeteg idő kell hozzá, azt inkább fordítsd magadra vagy az üzletedre.

És hogy hogyan találod meg a megfelelő közösséget?

Keresgélj, nem csak a neten, esetleg újságokban, beszélgess ismerősökkel, és ha érdekeset találsz, olvass bele (nem egyszer, hanem nézz vissza néhányszor) miről is folyik a beszélgetés, és csak azután “szólj bele” te is. És ne “nyomulj” azonnal, tarsd be az oldal írott és íratlan szabályait.


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL