Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
ÁLLATI CUKISÁGOK

A fekete macska szimbóluma - Mit is jelent jelent valójában?

Szerző:
Szabó Anna
Nincs még egy olyan háziállat, melynek ilyen szimbolikus jelentése lenne, mint a fekete cicusnak. A történelem során szinte minden társadalomban spirituális lénynek tekintették, és rossz vagy jó szerencsét tulajdonítottak neki. Most sok minden egyebet megtudhatsz erről a jelképről.

Fekete macska, mint a rossz szerencse szimbóluma


Talán a rossz szerencse leghíresebb jelképe a fekete macska. Ha keresztezi az utadat, rossz szerencsét hozhat, rossz események bekövetkeztét jelenti. Másrészről ez gyakran attól függ, hogy balról vagy jobbról érkezik az állat. Ha balról jobbra halad, az általában jó ómen, ellenkező esetben rossz. Tény, hogy nagyon kevés kultúrában tulajdonítanak neki pusztán rossz szerencsét. Sok esetben a körülményektől függ, hogy szerencsét hoz, vagy sem. Tehát a legjobb, amit tehetsz, hogy kedves vagy hozzá, ha netán meglátogat.


A fekete macska és spirituális jelentése


Számos kultúrában természetfeletti eredetet tulajdonítanak neki. Különösen a keleti kultúrákban a lélek őrzőjének tekintik. Az azonban igencsak kapcsolódik a nyugati véleményhez, hogy úgy tartják, ha a fekete macska meglátogat valakit, felszívja a rossz szerencsét, és magával viszi a terheket. Azoknak, akiknek fekete macska a totemállatuk, minden esélyük meg van rá, hogy fekete macska képében születnek újjá, hogy útmutatást és védelmet biztosítsanak a léleknek. Azt is gondolják róluk, hogy fogva tartják azokat a lelkeket, akiknek befejezetlen dolguk van ezen a világon. Talán innen ered az, hogy a rossz szerencse hordozója.


Fekete macska szimbólumának használata ceremóniákon


Számos módja van annak, hogy a fekete macska szimbólumát arra használjuk, hogy életünket javítsa és gazdagítsa. A keleti kultúrákban például egy esküvőn az ünnepség részét képezik. Régmúltra terjed vissza az a hit, hogy ha egy friss házaspárt fekete macska kíséretében mutatnak be, akkor az útjuk során megjelenő keserű szerencsét felszívja, és megáldja őket, a hosszú és boldog házasság reményében.
Ugyanakkor egy nagyon idős személynek, vagy haldoklónak is adhatsz ajándékba fekete macskát, ezzel megkönnyítve az átmenetet egyik életből a másikba.

Emellett kiváló társ is lehet egy macska, de ne feledd: soha, semmilyen állatot nem adunk ajándékba, az ajándékozott beleegyezése nélkül!

 

kisállat macska
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL