ÁLLATI CUKISÁGOK

7 eset, amikor oda kell figyelned a kutyád viselkedésére

A kutyák tökéletesen képesek olvasni az érzelmeinkben, mi viszont néha a legalapvetőbb érzelmeiket sem értjük meg. Amikor ezzel próbálkozol, figyelj oda a farkára, a füleire, fogaira és a szemeire, különben nem fog összeállni a teljes kép. Most 7 olyan esetet sorolunk fel, amik azt jelzik, jobban oda kellene figyelned négylábú barátodra.

,

2. Lábak közé húzott farok

Nagyon gyakran látni ilyen pózban álló kutyákat. Mindenki tudja, hogy az ijedtséget jelenti, azt azonban kevesebben, hogy szorongást is. Ilyenkor fontos a gazdi részéről a határozott fellépés, nehogy a szorongás védekező mechanizmusként agresszióba csapjon át. Nyugodtan, de óvatosan próbáld megközelíteni a kutyát. Ne hagyd, hogy érezze rajtad az idegességet.


Ez a viselkedés akkor jelentkezik náluk, amikor kényelmetlenül érzik magukat, vagy idegesek. Gyakran az idegen környezet, vagy az ismeretlen emberek és állatok váltják ki belőlük az ilyesfajta reakciót. A behódoló kutyák, főleg a fajtársaik jelenlétében, gyakrabban tartják a farkukat ebben a pozícióban.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL