Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
ÁLLATI CUKISÁGOK

10 emberi dolog, ami igencsak felzaklatja a kutyákat – Érdemes odafigyelni a kiskedvencre!

Szerző:
Szabó Anna
A kutyák nem tudják elrejteni az érzéseiket, így mindig egyszerűen megállapíthatod, hogy milyen hangulatban vannak éppen. Ennek ellenére nehéz felismerni bennük a haragot vagy a szomorúságot. Most megtudhatod, hogy mi az, ami a kutyádat felzaklatja, és ennek köszönhetően megtaláld a módját, hogy jobban megértsétek egymást.

.

Póráz

Ha nem engeded, hogy körbe szimatoljon, az a kutyát igencsak felzaklathatja. A séta számára nem csak a mozgásról szól, hanem lehetőséget ad felfedezni a környező territóriumot. Ezért lesz ingerült a kutyád, ha elrángatod a fák és járdaszegélyek mellől.

Ahogy az is frusztrálja, ha húzod a pórázt. Szakértők szerint a póráz a kutya és a gazdája közti kommunikáció eszköze. Ne engedd, hogy rángasson, ha nem hallgat rád, állj meg. Amint meglazul a póráz és a kutya rád néz, folytathatod a sétát. Ne felejts el jutalomfalatokat vinni magaddal, hogy bátorítsd az állatot a jó viselkedésre.

A túl rövid póráztól ideges lesz a házikedvenced. Engedd, hogy hosszú pórázzal sétáljon, így nem fog folyamatos feszültséget érezni és az egész tevékenység könnyebb lesz. Biztosítsd, hogy az irányítás a te kezedben maradjon, hogy elkerülj minden veszélyt.
 

kisállat kiskedvenc kutya macska
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL