GASZTRO

A csirkenyárstól a grillezett oldalasig - Top 10 grill recept

Szerző:
Szabó Anna
Végre valahára beköszöntött a jó idő. Ne hagyd ki az alkalmat, grillezzetek a szabadban! Próbáld ki például a Női Portál kedvenc receptjeit, hidd el, nem fogod megbánni!


Több százezer évvel ezelőtt egyik ősapánk valószínűleg a húsdarabját sütögette a tűz felett, és végül földet szórt a parázsra, hogy eloltsa. Könnyen elképzelhető, hogy néhány nappal később visszajött, és megállapította, hogy a parázsból fekete gyöngyök lettek. Amikor aztán rájött, hogy ezeket a göröngyöket újra meg tudja gyújtani, örökre megváltoztatta a szabadban sütés módját.

Ma ezeket a fekete rögöket faszénnek nevezzük. A grillezésnél a faszénnek jelentős előnyei vannak a fahasábokkal szemben. Nemcsak forróbban ég és kevesebb a füstje, mint a fának, hanem egyenletesebben is ég, ami mind az ősapák, mind a modern kerti grillezők előtt soha nem sejtett lehetőségeket tár fel.

Csirkenyárs
mogyorómártással »
Csirketortilla tomatillosalsával »
Tequilában pácolt csirkecomb »
Grillezett sertésoldalas »
Roston sült ponty
fűszervajjal »


A legjobb kellékek kezdő és haladó grillmestereknek

A Tchibo kínálatban a húslapáttól, grillrácsoktól és nyársaktól a gömb alakú és kontakt grillsütőig – mindenkiből kihozzák a profit. A készletekhez illő asztali dekorációval és praktikus tálalási segédeszközökkel tökéletes felszerelést tudhatsz a magadénak. Végül pedig a jól sikerült grillezés megkoronázásaként helyezd magad kényelembe az asztal körül, és add át magad a jól megérdemelt pihenésnek. A teljes grillfelszerelést itt tekintheted meg »

 

1.
Gömb alakú grillsütő (28cm), 9.995 Ft

Szorosan lezárható hordozófüles fedelének köszönhetően kényelmesen szállítható »

 

 



 

2.
Sajtsütő tálka, 2 db, 4.295 Ft-tól
Kiváló minőség= tapadásmentes bevonattal ellátott tálkák olvasztott sajthoz és mártásokhoz. A hozzá tartozó 4 faspatulával kényelmesen kiszedhető a megsült sajt. A tálkák mosogatógépben is tisztíthatók. »

 

 

 

3.
Hordozható hűtő kosár, 4.495 Ft-tól
Helytakarékosan összehajtható, strapabíró és letörölhető műanyagból készült hűtőkosár alumínium bevonattal. Alumíniumkeretének köszönhetően különösen könnyű, kétutas cipzárral ellátott fedele minden oldalról könnyen levehető. » 

 

 www.tchibo.hu 

 

Korábban megjelent
grill-receptjeinket is érdemes kipróbálnod:

Koreai marha jalapeño paprikával >>

 

Fafüstön szárított paprikás sertéskaraj kukoricával >>

 

Tandori csirke
grillezett mangó chutneyval >>

 

Bélszín kukoricás piros paprikás quesadillas-szal >>

 

Mézes-ázsiai mártásos sertés vesepecsenye grillezett ananásszal >>

 

Törökös hússzeletek dinnyesalsával >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL