GASZTRO

Törökös hússzeletek dinnyesalsával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 darab zöldcitrom
1 ½ csésze aprított sárgadinnye
1 ½ csésze aprított cukordinnye
Pár darab savanyúuborka felkarikázva
1 darab felaprított chilipaprika
¼ csésze, friss, aprított bazsalikom
Só, durván őrölt feketebors
4 szelet pulykamell
15 dkg prosciutto, szeletelve

 

Elkészítése:

Zsírozd be a grillrácsokat. A külső rostélyt ezután melegítsd elő a sütögetéshez.

A zöldcitrom héjából reszelj nagyjából egy teáskanálnyit, és amit reszeltél, azt vágd ki a gyümölcsből. A többit vágd fel 4 cikkelyre. Amely darabot előzőleg kivágtál, abból facsard ki a levét. Ezt a levet keverd össze egy közepes edényben a sárgadinnyével, a cukordinnyével, az uborkával, a csípős paprikával, a paradicsommal és a sóval. Tedd félre, hogy a dinnyesalsád ízei jól összeérjenek, míg a húst megsütöd.

Szórj limehéjat és ¼ teáskanál borsot a pulykaszeletekre. Csomagod be a szeleteket a prosciuttóba. Ezután tedd a grillrácsra a pulykaszeleteket, és süsd 5-7 percig, amíg a pulyka elveszíti rózsaszínségét.

Tálald a hús mellé a dinnyesalsát.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL