GASZTRO

Roston sült ponty fűszervajjal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 szelet filézett ponty
őrölt bors, só ízlés szerint
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé

A fűszervajhoz:
1 ujjnyi vastag póréhagyma
10 dkg vaj
késhegynyi só
fehér bors ízlés szerint
mustár
fél citrom leve

 

Elkészítés:

1. A halszeleteket hintsük meg sóval és borssal, majd fektessük egy lapos edénybe. A vöröshagymát vágjuk vékony karikákra, a petrezselymet pedig aprítsuk finomra, és mindkét alapanyag felét helyezzük a halak tetejére. Az olajat keverjük el a citromlével, és ezzel is locsoljuk meg a halszeleteket. Többször megforgatva legalább 1-2 órán át pácoljuk. Közben készítsük el a fűszervajat.

2. A póréhagymát vágjuk lehelet vékonyra, és - a maradék vöröshagymával együtt - a vajjal keverjük habosra. Petrezselyemmel, sóval, fehér borssal, mustárral és kevés citromlével ízesítsük. Terítsünk ki egy nagy alufóliát, kanalazzuk rá a keveréket, majd henger alakúra formázva göngyöljük össze. Tálalásig helyezzük a mélyhűtőbe.

3. A halszeleteket vegyük ki a pácléből, csepegtessük le, majd egy kevés olajjal kenegessük meg. Helyezzük a grillsütőbe, és a maradék páclével kenegetve mindkét oldalát süssük pirosra. Tálaláskor a forró halszeletekre egy-egy karika fűszervajat rakunk, ami ráolvad és pompás ízt kölcsönöz a pontynak. Köretként friss saláta, grillezett zöldségek, esetleg krumplipüré illik hozzá.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL