GASZTRO

Mézes-ázsiai mártásos sertés vesepecsenye grillezett ananásszal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

¼ csésze hoisin(ázsiai) mártás
1 evőkanál méz
1 evőkanál friss reszelt gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
50 dkg vesepecsenye
½ közepes ananász
2 evőkanál barnacukor

 

Elkészítése:

Készítsd elő, hogy közepesen melegek legyenek a grillrácsok. Kis edényben keverd össze a hoisin szószt a mézzel, a gyömbérrel és a szezámolajjal. A sertéshúst 18-20 percig grillezd rózsaszínre. Egy fűrészes késsel vágd az ananász 4 cikkelyre. Dörzsöld be az ananász húsát barnacukorral.

Grillezd 10 percen keresztül az ananász mindkét oldalát. Amíg az ananász el nem készül, addig kend be a húst az előzőleg elkészített mézes szósszal, majd dobd vissza a grillrácsra és süsd magas hőfokon míg kérges nem lesz a külseje.

Tálaláskor szeleteld fel a sertéshúst, és köretként tálald az ananászt hozzá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL