GASZTRO

Csábítsd el csillagkonyhával!

Szerző:
Szabó Anna
Bármennyire is szeretnéd magadhoz édesgetni a pasit, mégsem sikerül? Valószínűleg már hallottál a jól bevált, ősrégi receptről, mely a férfi gyomor és a szív közötti útról szól. Nos, itt az ideje, hogy a horoszkóp alapján feltérképezd, milyen ízekkel veheted le a lábáról a Nagy Ő-t, majd kipróbáld receptjeinket!


Kos

A forró hangulat záloga a vörös szín, a Kos-férfi számára. Tehát, ha el akarod csavarni a fejét, az asztal és/vagy az ételek tobzódjanak benne. Az eper többek között az egyik gyengéje, de úgy általában a csípős ételeket kedveli – érdemes kipróbálnod az epret néhány csepp vörösborecettel és borssal megbolondítva. Igazi tüzes férfi, akit már pár korty vörös bor vagy Bloody Mary beindít. Meglepő módon a célhoz a gyertyafény szintén hozzásegít.

Recepttip:
Csípős csirkeszárny fűszeres túrómártással »

 

***

 

Bika

A ropogós ételeket nem kedveli túlzottan, ám a tejszínes fogások nem hiányozhatnak a tányérjáról. Ha el akarod csábítani, mindenképpen omlós fogásokkal kényeztesd. Amikor igazán megtetszik neki egy nő, gyengéd és érzelmes plüssmackóvá változik, azonban sajnos, ahogy a kötődés erősödik, úgy kezd gömbölyödni. Ez valószínűleg köszönhető édesszájúságának, hisz neki desszert nélkül kizárt a beteljesülés. A tejszínhab jó ha bekészítve várja – az éjjeli szekrényen…

Recepttip:
Tonhalas spagetti »

 

***

 

Ikrek

Az Ikrek férfi alapvetően szeret a konyhában sertepeltélni, ezért érdemes felajánlani neki a közös főzőcskézést, nem csak terített asztallal várni. Mivel fontos számára a nevetés, ne görcsöljünk túl semmit, a hangulat sokszor jobban magával ragadja, mint az ízorgia. Gyakorlatilag mindenevő, így szinte magától értetődő, hogy a menü legyen változatos.

Recepttip:
Csőben sült mozzarellás paradicsom és padlizsán »

 

***

 

Rák

Imádja az antik dolgokat. Vacsorára teríts az ünnepi készlettel, amihez gyertyatartó és damasztterítő dukál. Gyengéje a hal és a leves, de úgy általában imádja anyukája főztjét. Így, ha már jobban összemelegedtetek, és be lettél mutatva, mindenképpen faggasd ki a családi receptekről. Egyszerre pikáns és laktató levessel elnyerheted a szívét.

Recepttip:
Uborkaleves lazaccal »

 

***

 

Oroszlán

Luxus és elegancia – ez a két kulcsszó az Oroszlánhoz. Nála is a terítésnél kezdődik a vacsora, aminek a kelléke a porcelán, az elegáns vonalvezetésű evőeszköz. Ha vendégül hívod, és virágot vagy más romantikus meglepetést kapsz tőle, akkor komolyan gondolja a kapcsolatotokat. Kedveli a spárgát, a lazacot, de kissé ellentmondásosan, miközben a drága ételek rajongója, néha a kifejezetten egyszerű, de fűszeres ételek a kedvencei. Például a legtöbb Oroszlán férfi nehezen tud ellenállni egy vörösboros marhapörköltnek. A desszertről se feledkezz meg, de vigyél bele egy kis csavart, például ha palacsintát készítesz neki, akkor a kakaó helyett töltsd nutellával…

Recepttip:
Csokis palacsinta eperhabbal »

 

***

 

Szűz

Rendkívül kényes az egészségére, így az étel minőségére is. Jó, ha odafigyelsz már a legelején, hogy milyen ételeket nem hajlandó egyáltalán megenni. Külön jó pont lehet nála, ha bioboltban vagy –piacon vásárolsz, és ha bizonytalan vagy a menüt illetően kérdezősködsz nála. De véletlenül se mondd el neki, mik lesznek a fogások, őt meg kell lepni, el kell bűvölni… Ebből is látszik, hogy nem egyszerű eset, de még sem lehetetlen a kedvében járni. Az asztali dekorációról se feledkezz el: fűszernövények, bokrok, apró gyöngyök, ezekhez harmonizáló gyertyák… legyen minden pazar, és elbűvölő…

Recepttip:
Ázsiai csirkehúsleves tésztával »

 

***

 

Mérleg

A főétel készüljön rengeteg zöldséggel, és az édes desszertről se feledkezz el! A stílus nála is elsődleges: boruljon az étkező asztal pasztellszínekbe, és minden italhoz a megfelelő pohár dukáljon. A zenéről se feledkezz le. Sőt, jobb, ha kicsit kutakodsz az ízlését illetően, mert mindent eldönthet, milyen muzsika fogadja érkezésekor.

Recepttip:
Dobva-rázva sült sertés zöldségekkel »

 

***

 

Skorpió

Rendkívül érzéki és szenvedélyes. Fűszeres ételekkel veheted le a lábáról, testes vörösbor kíséretében. A teríték ne legyen túl díszes, inkább letisztult egy karakteres tárggyal a központban, például hófehér terítőn vérvörös gyertya álljon. Ám amennyire szereti a testi örömöket, az ételek minőségénél talán még az is fontosabb, te miben nyitsz ajtót…

Recepttip:
Tepsis húsos rakott tészta »

 

***

 

Nyilas

Mint egy nagyra nőtt gyerek nemcsak az étkezés terén, de az egész életben ilyen. Jó vele enni, jó vele nevetni, és ha szeretsz új dolgokat felfedezni, akkor az ágyban sem lesz rá panaszod. Igazi felderítő, aki szívesen próbál ki új ízeket, ez azonban nem jelenti azt, hogy a különlegesen extrém falatokkal kell várni. Imádja a gyümölcsöt és a zöldségeket, de nem tud nemet mondani a házi – nem túl édes – süteményeknek sem. A főétellel ne ess túlzásba, bánj csínján a fűszerekkel, és válassz nem túl száraz, inkább szószos ételt. Másrészt az adagok se legyen óriásiak, hisz imád csipegetni.

Recepttip:
Paradicsomszószos gnocchi »

 

***

 

Bak

A Bak férfit igazi házikoszttal tudod levenni a lábáról. Egy kiadós pörkölt vagy házias csirkesült, desszertként almáspite vagy zserbó – és már nyert ügyed van nála. A dekoráció legyen letisztult, mindenféle hivalkodó tárgyat felejts el, ha le akarod nyűgözni. Egyszerű fehér terítő, hófehér gyertyákkal, közben halkan szóljon valami romantikus, régimódi muzsika.

Recepttip:
Kakukkfüves csirkecombok »

 

***

 

Vízöntő

Lepd meg valami egzotikussal! Ugyanis a Vízöntő pasik miközben nagyon is kedvelik a házias ételeket, különleges alkalmakkor szeretik megadni a módját, és valami hagyományostól eltérőt enni. Az menü és a tálalás mindenképpen legyen színes, változatos és könnyen fogyasztható. Készülj rá, hogy igazi humorzsákkal van dolgod, aki szereti hallatni a hangját – akár az ágyban is.

Recepttip:
Tandori csirke grillezett mangó chutneyval »

 

***

 

Halak

Szereti a zöldbabot és a gombát, de úgy általában a zöldséges mégsem túl száraz ételeket. Igazából könnyű elvarázsolni, mivel a romantika a vérében van. Legyél vele figyelmes, gyújts fehér gyertyát és szórj az asztalra virágszirmokat. A tejszínes édességeknek nehezen tud ellenállni, ezért jó választás lehet ha valami olasz desszerttel leped meg, például panna cottával vagy tiramisuval.

Recepttip:
Zöldbab-paprika-mozzarella terrin »

 

***

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL